menu: rubrieken, zoeken & meer

Situatie van de nachthoreca in de verschillende regio’s in Spanje

Situatie van de nachthoreca in de verschillende regio’s in Spanje
Beeld: Europa Press

Situatie van de nachthoreca in de verschillende regio’s in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Beetje bij beetje komt Spanje in de zogenaamde ‘nieuwe normaliteit’ nu in veel autonome regio’s de regionale corona-maatregelen zijn of worden versoepeld. Deze versoepelingen zijn vooral te merken in de horeca en de nachthoreca ofwel de bars, restaurants, pubs, discotheken, nachtclubs en danszalen. Maar hoe is de situatie op dit moment (9 oktober 2021) in de 17 autonome regio’s?

Afgelopen week is de nachthoreca in Catalonië, Balearen, Valencia regio en andere autonome regio’s in Spanje geopend. Dat wil zeggen, de buitenruimtes waren in de meeste gevallen al open maar nu zijn de binnenruimtes ook open en mag er ook weer gedanst worden. Maar in alle gevallen blijft het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter of 2 meter afstand de basisregel.

In verschillende autonome regio’s zoals Catalonië, de Balearen en Galicië is het laten zien van een ‘pasaporte Covid’ ofwel een coronapas een must. Met deze coronapas kunnen bezoekers laten zien of ze volledig gevaccineerd zijn, of ze een negatief corona-testresultaat hebben of dat ze Covid gehad hebben. In feite dus dezelfde regels dan voor het reizen binnen de Europese Unie.

Huidige situatie Spaanse regio’s

Om de huidige situatie te omschrijven wat betreft de nachthoreca in de verschillende autonome regio’s hebben we gekeken naar de informatie die te lezen is op de officiële website TravelSafe.Spain.info en op de website van RTVE . In alle gevallen dient men de mondkapjesplicht en de anderhalve meter afstand in acht te houden.

Andalusië // De nachthoreca in Andalusië mag in de gebieden die zich in niveau 0 bevinden open tot reguliere sluitingstijd met 100 procent capaciteit. In niveau 1 gelden wel enkele restricties zoals capaciteit 75 procent en maximaal 8 personen binnen en 10 personen buiten aan tafels.

Aragón // De nachthoreca in Aragón mag tot 4 uur open zijn met 50 procent capaciteit binnen en 100 procent buiten en binnen 10 en buiten 15 personen aan tafels. Dansen is nog niet toegestaan. Roken op terrassen is niet toegestaan.

Asturië // De nachthoreca in Asturië mag sinds zaterdag 9 oktober zonder enige restricties open zijn.

Baskenland // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht. 

Balearen // De nachthoreca op Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera mag tot 4 uur open en in geval van discotheken tot 5 uur zijn met 75 procent capaciteit binnen en 100 procent buiten. Dansen is toegestaan met mondkapje. Het hebben van een coronapas is verplicht op de Balearen.

Canarische Eilanden // De nachthoreca op de Canarische Eilanden is afhankelijk van de situatie waarin deze zich verkeren met het regionale corona-stoplicht. Op alle eilanden mag het nachtleven open zijn tot 4 uur ‘s nachts, zonder te dansen, met registratie en beperkte capaciteit toegestane mensen.

Cantabrië // De nachthoreca is open in de hele regio tot 3 uur ‘s nachts en met 50 procent capaciteit. Klanten moeten aan tafels zitten met binnen 6 en buiten 10 personen.

Castilië en León // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht.

Castilla-La Mancha // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht.

Catalonië // De nachthoreca mag op doordeweekse dagen tot 5 uur en in de weekenden tot 6 uur open zijn. Dansvloeren zijn geopend en dansen mag met mondkapjes op en zonder alcohol te drinken op de dansvloer. Het laten zien van een coronapas is verplicht.

Extremadura // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht. Roken op terrassen is niet toegestaan.

Galicië // In Galicië is de nachthoreca open maar de capaciteit hangt af van de invoering van de coronapas. De nachthoreca die de coronapas verplicht stelt mag tot 4 uur open zijn met 75 procent capaciteit, ZOnder coronapas is dat tot 3 uur en een capaciteit van 50 procent.

Madrid regio // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht. 

Murcia regio // De nachthoreca mag open zijn tot 4 uur ‘s nachts maar met beperkte capaciteit, zonder mensen aan de bar, zonder dansen en maximaal 6 personen aan tafels. 

Navarra // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht. 

La Rioja // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht. 

Valencia regio // De nachthoreca mag open zijn zonder enige restricties. Mondkapjes en anderhalve meter afstand zijn wel verplicht. Dansvloeren mogen weer open en dansen mag maar met mondkapje.

NOTA: Bovenstaande informatie is verzameld via diverse Spaanse kranten, websites en de informatie die door Travelsafe.spain.info wordt vertsrekt. Klopt deze informatie niet of is deze niet volledig of correct, laat het ons weten, er zijn vaak wijzigingen.