skip to Main Content
Bar in Asturië laat honden toe maar geen Catalaanse separatisten

Bar in Asturië laat honden toe maar geen Catalaanse separatisten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – De eigenaar van de bar “Tú café” heeft het bord inmiddels weggehaald en diverse profielen op de sociale media moeten sluiten vanwege beledigingen maar het merendeel van de klanten steunt de actie. We hebben het hier over een bord wat voor de ruit was geplaatst met daarop de tekst “Se admiten mascotas. Indépendantistes no” ofwel “Honden toegestaan. Separatisten niet”.

Eigenaar Yoli, die liever zijn echte naam niet in de krant wil zien, zegt dat het een ludieke actie was en dat eigenlijk iedereen welkom is in zijn bar als iedereen maar in hun waarde wordt gelaten en niemand wordt beledigd. Het bord werd geplaatst nadat enkele weken geleden er enkele mannen in de bar kwamen en over politiek begonnen te discussiëren waarbij Spanje en de Spanjaarden beledigd werden. De Spaanse eigenaar was daar niet van gediend en verzocht de mannen na het drinken van hun koffie het lokaal te verlaten.

Na dat moment plaatste de eigenaar het bord met de daarop de tekst Se admiten mascotas. Indépendantistes no” ofwel “Honden toegestaan. Separatisten niet” wat weer door een voorbijganger werd gefotografeerd en gedeeld op internet. Sinds dat moment regende het opmerkingen, bedreigingen, beledigingen en steunbetuigingen op de sociale media wat de eigenaar deed besluiten om deze profielen te sluiten omdat hij helemaal geen zin heeft in een politieke discussie ver weg van Catalonië.

Het merendeel van de opmerkingen waren positief en er werd grappig op gereageerd maar degene die hem beledigden en bedreigden waren hoofdzakelijk Catalaanse separatisten die in zijn ogen tot alles in staat zijn. De horeca eigenaar wil zeker geen problemen met zijn ludiek bedoelde actie maar mocht er toch iets raars gebeuren heeft hij alle opmerkingen en reacties bewaard zodat hij eventueel een aangifte kan doen bij de Guardia Civil indien nodig.

Niet uit angst maar meer uit voorzorg heeft Yoli het bord nu weggehaald maar de klanten steunen hem in zijn actie terwijl de foto’s natuurlijk nog op internet circuleren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Een Fries komt een biertje drinken in een willekeurige Nederlandse stads of dorps kroeg met een Nederlandse kastelein.
    Hij begint daar te mopperen over een rood wit blauwe vlag die daar aan de muur hangt. Begint vervolgens discussies aan te gaan met andere Nederlanderse kroegbezoekers en gaat ze vervolgens flink beledigen.
    Rarara, wat zou de kastelein dan doen ?
    1] De Fries wordt vriendelijk verzocht de kroeg te verlaten, 2] alle Nederlandse klanten negeren die Fries of 3] alle klanten rekenen af om naar huis te of andere kroeg te gaan en zeggen tegen de kastelein: we komen wel een andere keer terug als die Fries gekalmeert is?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken