skip to Main Content
Gemeente Tarragona gaat één miljoen euro verdienen aan bouw Ikea

Gemeente Tarragona gaat één miljoen euro verdienen aan bouw Ikea

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Zo af en toe houden we de lezers van de provincie Tarragona op de hoogte over de ontwikkelingen over de bouw van de nieuwe Ikea. Ondanks het feit dat er inmiddels een jarenlange vertraging is in de bouw van de eerste Ikea vestiging in Catalonië buiten de provincie Barcelona, wordt er nog regelmatig gesproken en geschreven in de regionale pers over de mogelijke komst van de Zweedse meubelgigant. Ook Ikea zelf zegt dat men interesse heeft en dat de plannen in een vergevorderd stadium zitten maar concrete data wil men nog niet geven.

Ook de gemeente Tarragona zit met smart te wachten op de aankondiging van Ikea dat men met de bouw gaat beginnen. Er is immers groen licht gegeven voor de bouw van de Ikea in de wijk Campclar, tegenover het Les Gavarres winkelgebied, de bestemmingsplannen zijn gewijzigd en ook de regionale overheid heeft al toestemming gegeven voor de bouw van een nieuwe Ikea bij Tarragona. Daarnaast hoopt de gemeente dat de bouw snel zal gaan beginnen omdat zij dan één miljoen euro aan belastingen en kosten zal incasseren, geld wat de gemeente Tarragona wel kan gebruiken.

Waarom?

Niemand weet eigenlijk waarom de beslissing van Ikea om met de bouwwerkzaamheden te beginnen zo lang op zich laat wachten. In principe is er al een vertraging van meer dan drie jaar aangezien de bouw van de Ikea eigenlijk al in 2012 had moeten beginnen. Nu heeft de Ikea de commerciële vergunning binnen van de Generalitat de Catalunya en kunnen ze de bouwvergunning aanvragen bij de gemeente Tarragona, als dat niet al gedaan is. Dat zal verder geen problemen opleveren aangezien Ikea al groen licht heeft gekregen van de gemeente om met de bouw door te gaan al is dat nog niet officieel in een vergunning verwerkt omdat er papieren ontbraken.

2017?

Veel inwoners van de provincie Tarragona, waaronder ook veel Nederlanders en Belgen, vragen zich al jaren af waarom het allemaal zo lang moet duren. Ook al is de Ikea bij Barcelona, de dichtstbijzijnde is de Gran Via in l’Hospitalet de Llobregat, op slechts één uurtje rijden, een Ikea dichterbij huis zal zeker niet verkeerd zijn. De hoop is dan ook dat men in 2017 zal beginnen met de bouwwerkzaamheden waardoor de Ikea Tarragona wellicht hetzelfde jaar nog open zou kunnen gaan met de Kerst 2017 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken