skip to Main Content
Heeft telecomprovider Yoigo het gat in de markt gevonden wat betreft internet in vakantiehuizen in Spanje?

Heeft telecomprovider Yoigo het gat in de markt gevonden wat betreft internet in vakantiehuizen in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Internet, wifi en bellen dat willen steeds meer mensen, het liefst 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Maar wat als je op vakantie gaat of naar je eigen twee residentie of vakantiewoning gaat en je niet voor het hele jaar internet wil betalen. Mobiel internet via 4G bestaat natuurlijk al maar is altijd aan verbruikslimieten verbonden. De Spaanse telecomprovider Yoigo komt nu met een nieuw vast bedrag ofwel tarife plana wat zij sinfin noemen, waarbij alles mobiel ongelimiteerd te gebruiken is.

Ongelimiteerd mobiel dataverbruik en ongelimiteerd bellen is wat Yoigo aanbiedt met het nieuwste tarief. De Spaanse telecomprovider noemt het “de beste uitvinding sinds de post-it” waarbij de klant voor 99 euro vast tarief kan genieten van onbeperkt bellen maar nog belangrijker ongelimiteerde internet via 4G waarmee snelheden van 300 Mb (up- en download) gehaald worden (uiteraard afhankelijk van het bereik).

De 99 euro geldt echter voor de eerste drie maanden (aanbieding) waarna het maandelijkse bedrag met 10 euro omhoog gaat naar 109 euro per maand. Er is een “permanencia” ofwel plicht om tenminste 12 maanden dit tarief te betalen. Het nieuwe pakket heeft de naam “Fibra 300 Mb + Las Sinfin GB” gekregen wat dus inhoudt dat je thuis kunt genieten van extra snelle internet 300 Mb via een router en op vakantie zonder limieten kunt “surfen” op het internet. Daarmee is Yoigo de eerste telecomprovider in Spanje die dit aanbiedt, iets wat zeker voor diegene die naar hun vakantiewoning trekken gedurende de zomermaanden interessant kan zijn.

Alvorens gebruik te maken van deze nieuwe aanbieding dient men wel goed de kleine lettertjes te lezen en controleren of men wel bereik heeft. Daarnaast dient de klant een vaste woning te hebben in Spanje waar men internet en telefoon + mobiel aansluit om daarna buiten de deur gebruik te kunnen maken van het ongelimiteerd bellen en internetten. Lees meer over het nieuwe tarief op de website van Yoigo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 32 reacties
 1. Bestaat bij ons al 10j. 19€/mnd ongelimiteerd maar wel G2 (edge) dus énorm traag. Ik ga niet vertellen hoe dit heet want dan weet men ook meteen waar ik woon

  1. ok maar netflix kijken en moeilijke internet pagina’s bekijken lukt dus niet. Daarom dus het Yoigo systeem wat duur lijkt (net zoals alle internet pakketten in Spanje) maar wel een oplossing kan zijn voor onbeperkt internet en bellen. Stop een SIM in een router en de hele familie in een vakantiehuis kan zo genieten van de fibra 300mb buitenshuis. Op zich mooie oplossing … mits er genoeg bereik is 🙂

   1. Ik vraag me altijd bij al die reclames 1 ding af, men roept 300MB via fibra verbinding. Maar de praktijk leert dat het vaak vele malen minder is dan 300MB.
    Op lang niet alle plaatsen in Spanje is Fibra al beschikbaar, als het er al is, dan vaak in de dorpen zelf en aan de kust streken, maar ga je net buiten het dorp in een urbanisatie, dan is de mogelijkheid er vaak al helemaal niet. Ook niet met een SIM kaartje in een router. Als er geen Fibra bereik is, kan je het dus ook niet ontvangen en zit je op een gewone G4 verbinding die zoals gezegd, vele malen lager ligt en dus is het dan gierend duur.

    Of moeten we vaststellen dat ze dus gewoon een G4 verbinding aanbieden met unlimited datalimiet, en dat ze de snelheid dus domweg niet kunnen weten van te voren?

    Bij de grotere aanbieders hier in de regio is het verhaal als je naar hun shop gaat geweldig, tot je zegt dat je niet in het dorp maar er net buiten woont op een heuvel en dan beginnen de excuses. Ik vraag me af of het bij dit soort aanbiedingen ook zo is of niet? Iemand ervaring ermee?

    Het is voor het moment volgens mij een redelijk prijzig iets. Ga je niet veel weg buiten je eigen woonregio, dan heeft het al weinig toegevoegde waarde. Ik heb al internet zonder limiet en een zeer goede snelheid, meestal dan hahaha voor een pak minder per maand. En op mijn mobieltje maak ik zelden die 6GB vol die er elke maand op zit.
    En ga je veel weg maar de grens over, dan win je er dus niets bij.

  2. Bang dat men je naam kent ? Bang dat men weet waar je woont ? Het lijkt er wel op dat je iets te verbergen hebt. 🙂
   Bovendien, was dat niet ergens aan de kust in het zuiden van de provincie Tarragona waar je een raar pamflet weet hangen ?

   1. Moet je trouwens wéér niet de redactie uitmaken of beschuldigen? Want we weten nu allemaal wel dat dit jouw strategie is als jij je gelijk niet krijgt nietwaar baby?

    1. Als door Miel benoemt alter-ego van Vlaming, zal ik mijzelf, dus Vlaming zeggen, niet op ingaan. Laat der Miel maar gaan. Hij vond het een grappige opmerking, maar jij oh eh ik, of is het nu wij?? Ehh wij vonden het niet grappig, dat wilde ik alleen maar even zeggen.

     Hij heeft al gezegd dat die het nooit meer zal doen tegen jou, eehh mij, nou ja, tegen Vlaming dan. Anders snapt niemand het meer Vlaming…hahaha.

     Ga je trouwens vooruit met de gezondheid?

     1. Niet zo goed. Dat kan je opmaken uit mijn reacties, die worden harder en dan laat ik me niet doen door een straatschoffie uit holland. Waarschijnlijk ga ik er even tussenuit. Tot later Juan……..

     2. Kalm aan Vlaming, niet je gek laten maken door anderen.
      Succes en sterkte met alles, gezondheid is belangrijker dan je druk maken over wie of wat dan ook.
      We zien je hopelijk snel weer terug hier op de site!

   2. Sorry, Vlaming, het was grappig bedoeld. Ik zal het nooit meer doen ! Beloofd ! 🙁
    Maar, ….woon je nu in het zuiden van Tarragona of niet ?

 2. Bij veel providers (meestal niet de grote spelers) van vaste lijnen kan je tegenwoordig ook per week of per maand ‘afnemen’ als je bv. een vast vakantie huis hebt.
  En dat hele G4 gebeuren is wel leuk…. als je goeie dekking hebt. Zeker in de vakantie perioden, en dan nog binnenshuis, is de snelheid vaal meer ‘huilen met de pet op’ dan ‘genieten zonder zorgen’.
  En verder, als je zo’n abonnement afsluit, geldt dat natuurlijk maar voor 1 SIM kaart. Die kan je dan in een modem zetten of je mobiel als modem gebruiken, maar in beide gevallen zal al gauw blijken dat als er meerder gezinsleden van deze aansluiting willen gebruiken de gezamenlijk datastromen hetzij niet door de Wifi, hetzij niet door de modem/mobiel, dan wel niet door het G4 signaal te behappen zijn. Waarschijnlijk zullen er maar weinig mensen zijn die er echt goed gebruik van kunnen maken en dan is door de honderd euro wel heel veel geld. En buiten deze sim (of misschien wel twee!) zullen de rest van de gezinsleden nog steeds ook een mobieltje hebben. Dus als gezin ben je nog veel meer kwijt.
  In veel gebieden heb je voor 20 tot 30€ gewoon een vaste snelle internet verbinding die het gehele jaar beschikbaar is zonder enige limiet. Als een ieder gezinslid dan een mobiel neemt met pakket korting bij een provider ben je stukken voordeliger uit en heb je een bak data die je ook niet snel verbruikt….
  Nee, ik zit zelf in de business van internet maar ik vindt het erg duur en maar voor een heel klein select gezelschap van nut.

 3. Het bestond allang in het zuid westen van Spanje kon je bij orange altijd al per maand internet krijgen en dan verlengen per week als je af en toe komt. En ook Cabisur doet dat hier met zelfs per week. De prijzen voor beide weet ik zo niet . Maar losse simkaarten 4G bij Yoigo €32,– euro per maand 25 GB en vrij binnenlands bellen sin fin geen permanencia waren er altijd al te krijgen tweede kaart zelfde vermogen op zelfde naam €16,– .Als je dan binnen een bepaalde tijd terug komt kun je hem weer gewoon opladen .Moet wel even je telefoon thuis als router gebruiken. als je hem voor de TV wil gebruiken of voor lartop. Ik keek eerder met mijn mobieltje naar de Nederlandse zenders van NLziet nu geen VPN meer nodig Nlziet kost wel een euro of 7 per maand het je alle Nederlandse zenders ook programma gemist kijk je morgen toch.

 4. Hoe zit het eigenlijk in Spanje op gebied van Internet met fixed IP? Iemand ervaring ermee met snelheid en betrouwbaarheid ( en prijzen ) in Spanje?

  1. VPN ik ken goed de Nederlandse zenders ontvangen zonder VPN of fixed IP zoals u het noemt. Voor de Nederlandse zenders moet je wel betalen ik heb NLziet genomen kost iets meer dan €7.– Maar als ik te laat ben voor journaal en ik schakel in kan ik gewoon aangeven vanaf het begin zie ik toch het volledige programma

   1. Harm, denk dat je mijn vraag grondig misbegrepen hebt. Ik vraag over een fixed IP gewoon wie wat aanbied in Spanje. M.a.w als je een firma zou draaien in Spanje… Fixed IP internet connecties zijn vaak voorbehouden aan firma’s of zelfstandigen.

    PS: een VPN heeft niets te maken met een fixed IP. Je kan VPN ook draaien op een dynamische IP zo lang je de IP bijvoorbeeld linked naar een A DNS domain naam dat automatische update of een dienst zoals http://www.noip.com gebruikt.

    1. Ben, fixed IP kan iedere vaste lijn internet aanbieder verzorgen in Spanje. En buiten de 4 of 5 grote internationale aanbieders (Movistar, Orange, Vodafone, Yoigo, Tele2…) zijn er in Spanje vele honderden internet aanbieders (vooral buiten de steden en in de dichtbevolkte buiten gebieden) en bij de meeste kost het ‘vast zetten’ van je IP helemaal niets extra. Door de hevige concurrentie strijd is Spanje zo’n beetje het goedkoopste van Europa aan het worden en dit soort services zijn bijna altijd gratis als je er naar vraagt. Tenzij je in een gebied zit waar de ‘grote jongens’ het nog alleen voor het zeggen hebben (veelal de grotere steden). Maar het ligt er dus aan waar je zit en met een beetje rond zoeken in je buurt kom je al gauw leuke aanbiedingen tegen.
     Ik ben zelf een (lokale) aanbieder van internet dus ik weet waar ik over praat….

 5. Hier in ons dorp kan je internet hebben op afroep, 20,- onbeperkt, met een uitstekende service van de plaatselijke internet man. Telefoon hebben de toeristen allemaal bij zich dus niet nodig!

 6. Tja, dit lijkt me zéér duur als je weet dat ik vandaag bij een lokaal bedrijf een fiber-aansluiting heb met vaste lijn, 1 gsm, Spaanse TV en een internetverbinding met WIFI voor ongeveer 25 euro/ maand, gesprekken inbegrepen. Een paar jaar geleden betaalde ik voor een vergelijkbare maar veel tragere ADSL-verbinding bij Movistar het drievoudige, wat nog altijd een stuk minder is dan dit.

  1. 25 euro???? dat is wel zeer weinig niet? Je moet het anders bekijken. Met dit tarief heb je buitenshuis onbeperkt internet en bellen dat wil zeggen, met een extra SIM kaart die je in een speciale router stopt heb je buitenshuis via 4G 300mb internet om te streamen, internetten, netflix kijken etc. en dat met meerdere mensen in een appartement dus het kan wel interresant zijn want er zit geen limiet op, zoals Yoigo aangeeft. Thuis heb je 300mb fibra, vast en mobiel bellen maar buitenshuis is dat dus (buiten het vast bellen) onbeperkt … dat heeft volgens mij geen enkele spaanse provider.

   1. Ja, maar die snelheid zakt toch meteen in elkaar als je die aansluiting met meerdere mensen gebruikt, lijkt me erg frustrerend.

   1. Vraagje, hoe krijg je de TV en internet binnen?
    Via een router met een andere router/receiver op het dak of terras?
    Of losse kast en/of schotel voor de TV kanalen?

    En wat is dan de upload en download van de WIFI?
    En zonder data limiet?

    Dat zou idd wel heel goedkoop zijn. Als het idd zo is en goed werkt, heb je een mooie deal gedaan.

    1. De fiber-kabel (TV-telefoon-internet) komt binnen via de kelder waar een router staat die het signaal verspreidt zowel via een bedraad netwerk, als via Wifi. In de living en in mijn bureau heb ik twee access points om te zorgen voor een goeie ontvangst van het Wifi-signaal overal in het gebouw.
     De download snelheid draait meestal rond de 100 Mb, de upload ongeveer 60 Mb.
     Ik heb inderdaad geen datalimiet en er zijn regelmatig meerdere mensen in huis die gelijktijdig het internet op kunnen zonder problemen.
     In tegenstelling tot wat uw maatje hieronder schrijft, is dit geen gezever.

     1. Vlaming heeft wat andere, ernstigere zaken aan zijn hoofd.
      Dus ik zou hem gewoon ff lekker met rust laten.
      En ik bedoel dat niet vervelend naar jou toe, maar misschien wist of weet je dat niet. Vandaar.

 7. Klinkt mooier dan het is, €99 en daarna €109 per maand is redelijk aan de prijs of je moet het voor zakelijke doeleinden gebruiken en/of veel streamen, anders is het het niet waard wmb.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken