skip to Main Content
Vliegveld Alicante-Elche verwerkt meer passagiers dan vorig jaar
123rf

Vliegveld Alicante-Elche verwerkt meer passagiers dan vorig jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – In drie maanden tijd heeft het vliegveld van de Costa Blanca en de provincie Alicante meer dan 2,5 miljoen passagiers te verwerken gehad. Dat is gedurende januari, februari en maart een stijging van 7,9% ten opzichte van het eerste trimester in 2018.

Het eerste trimester van 2019 is beter afgesloten dan dezelfde periode in 2018. In totaal maakten er gedurende januari, februari en maart 2.563.942 passagiers gebruik van het vliegveld. Er vonden daarnaast 6,6% meer vliegbewegingen plaats met een totaal van 18.425 en 6.768 vliegtuigen.

De grootste groep passagiers waren de Spanjaarden gevolgd door de Britten met 383.219 passagiers; Nederlanders met 71.291; Duitsers met 69.841; Belgen met 54.011; Noren met 51.800, en Zweden met 37.261 passagiers in drie maanden tijd.

Volgens de cijfers van de Spaanse vliegveldbeheerder Aena hebben de 47 vliegvelden die men in beheer heeft in Spanje 52.808.042 passagiers te verwerken gehad, een stijging van 5,9% ten opzichte van het eerste trimester in 2018.

Alicante-Elche staat met 2,5 miljoen passagiers op de zevende plaats op de lijst die aangevoerd wordt door Madrid-Barajas met 13,4 miljoen passagiers gevolgd door Barcelona-El Prat met 10,5 miljoen passagiers. Gran Canaria staat met 3,6 miljoen passagiers op een derde plaats gevolgd door Málaga-Costa del Sol met 3,4 miljoen passagiers, Tenerife-Sur met 3,08 miljoen passagiers en Palma de Mallorca met 3,04 miljoen passagiers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik denk ook dat een aantal passagiers die vroeger via San Javier Spanje binnenkwamen nu via Alicante vliegen. Heb net gelezen dat het nieuwe vliegveld in Corvera 6000 passagiers minder mocht ontvangen in de eerste drie maanden dan het jaar ervoor in San Javier. Heel veel mensen vinden het jammer dat San Javier dicht is.

  2. Humor hoor die foto, er zijn meer passagiers vervoerd dus plaatsen we een foto met alleen maar lege stoelen en een vrijwel lege hal….::))

  3. Dat is een enorme stijging en ook wel zeer verrassend te noemen.
    Maar we hadden hier relatief een mooie zachte winter zonder regen. Waarschijnlijk heeft dat geholpen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken