skip to Main Content
Jongeren overlijden nadat de wand van een lift bezwijkt en zij in de liftschacht vallen

Jongeren overlijden nadat de wand van een lift bezwijkt en zij in de liftschacht vallen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Dinsdag zijn twee jongeren van 17 jaar jong overleden nadat de wand van een lift waarin ze stonden bezweek en de jongeren van enkele meters naar beneden vielen in de liftschacht. In eerste instantie meende men direct na het ongeluk dat de bodem van de lift was verdwenen waarna de jongeren naar beneden vielen maar later hebben experts gemeld dat er eerst een wand van de lift bezweek waarop de hele lift als een kaartenhuis in elkaar zakte.

Het is voor velen een nachtmerrie wat nu waarheid is geworden in Madrid waar in een appartementencomplex in de wijk Salamanca een jongen en meisje van 17 jaar jong overleden nadat de lift waarin zij stonden in elkaar zakte. Waarschijnlijk leunde het stelletje tegen een van de wanden van de lift waarna deze bezweek, naar beneden viel en de jongen en meisje meesleurde de liftschacht in terwijl de rest van de lift tevens in elkaar stortte.

Het ongeluk gebeurde ergens tussen de begane grond en de negende verdieping waar een feest plaatsvond. Het is niet helemaal duidelijk of het jonge stel op weg was naar het feest of net wegging. Wat men wel weet is dat de lift een technische keuring heeft gehad in 2015 en het om een redelijk moderne lift gaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Dit ongeval lijkt mij voor de zoveelste maal één te zijn door
  het Spaanse onzorgvuldig omspringen met de veiligheid.
  Ik heb zelf meer dan 20 jaar in de liftensector gewerkt zowel
  als monteur en later als afsteller en zulk soort ongeval mag
  en kan(bij een goede controle en montage) niet gebeuren.
  Kan enkel plaats vinden door nalatigheid.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken