skip to Main Content
Warme Afrikaanse lucht laat temperaturen Spanje stijgen tot 37 graden
Pixabay

Warme Afrikaanse lucht laat temperaturen Spanje stijgen tot 37 graden

MADRID – Een warme luchtstroming uit Afrika zorgt er de komende dagen voor dat de temperaturen flink gaan stijgen tot zelfs 37 graden. De hoogste temperaturen zullen gemeten worden in het zuiden van het land in Andalusië en Extremadura en het zuidoosten in Murcia en de Valencia regio. Daar zal het kwik op veel plaatsen tegen, op of boven de 30 graden komen.

Die temperaturen zullen gemeten worden op vrijdag maar de Spaanse weerdienst Aemet zegt dat het zaterdag en zondag nog warmer zal worden met temperaturen op sommige plaatsen tussen de 30 en 37 graden, vooral in het zuiden van Spanje. Men spreekt over temperaturen die tussen de 10 en 15 graden hoger liggen dan wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Afgelopen dagen heeft men in de provincie Alicante al te maken gehad met tropische nachten met temperaturen die niet onder de 20 graden kwamen na middernacht. Op de Canarische Eilanden wordt gesproken van de eerste hittegolf van dit jaar terwijl de inwoners van de provincie Málaga te maken hebben met de gevolgen van de warme ‘terral’ wind.

Volgens de Aemet zullen de komende dagen de hoogste temperaturen gemeten worden in Córdoba, Sevilla, Huelva, Murcia en Jaén met 37 (Guadalquivir vallei) tot 32 (Jaén) graden.

Terwijl de zuidelijke regio’s de hoogste temperaturen zullen registreren de komende dagen, zullen ook de eilanden van de Balearen te maken krijgen met temperaturen tegen de 30 graden. In Catalonië is het ook warm maar zal het kwik niet boven de 26 graden komen, aldus de Aemet.

Ook de inwoners en bezoekers van Madrid en omgeving kunnen zich voorbereiden op temperaturen boven de 30 graden en bij Badajoz tegen de 34 graden.

Hoogste temperturen donderdag

Op donderdag werd reeds de hoogste temperatuur van Spanje gemeten in Vélez-Málaga met 32,4 graden gevolgd door Rincón de la Victoria (Málaga) met 31,7 graden en Albox (Almería) met 31,5 graden. In de Murcia regio werd 31,4 graden gemeten in Mula en Molina de Segura en 31,3 graden in Archena en Murcia stad. In Sagunto (Valencia) steeg het kwik naar 30,9 graden terwijl het 30,7 garden werd in Xàtiva (Valencia).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat heerlijk, we vertrekken morgen eindelijk weer naar Turis Valencia kan niet wachten tot we er zijn zondag. Ondanks dat we veel moeten doen daar werkt het toch prettiger met zalig warm weer. Maakt ons niet uit waar de warme lucht vandaan komt zolang het maar lekker weer is😁

  2. Gisteren is op Spanjevandaag nog uitgelegd dat de Terral geen warme Afrikaanse wind is. De Terral is een aflandige wind uit het binnenland van Spanje!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken