skip to Main Content
Twee kleine aardbevingen van 2,5 en 3,5 op Richter schaal in de provincie Girona

Twee kleine aardbevingen van 2,5 en 3,5 op Richter schaal in de provincie Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving3GIRONA – Deze vrijdag heeft de bodem in de provincie Girona even geschud nadat er twee aardbevingen hebben plaatsgevonden. De bevingen hadden krachten van 2,5 en 3,5 op de schaal van Richter en werden waarschijnlijk niet door al te veel mensen gevoeld. Toch kwamen er bij de politie enkele telefoontjes binnen van verontruste inwoners van de regio.

Vrijdagmorgen zijn veel inwoners van de provincie Girona even opgeschrikt door twee aardbevingen. Om 8:00 uur in de morgen vond er een beving plaats van 2,5 op de schaal van Richter met als epicentrum de plaats Vilamalla. Deze beving werd door weinig mensen gevoeld aangezien deze niet zo krachtig was.

Later om 8:57 uur vond er een aardbeving plaats van 3,5 op de schaal van Richter die wel door diverse inwoners werd gevoeld. Deze ietwat krachtigere beving had als epicentrum het Pla de l’Estany tussen de plaatsen Vilafant en Banyoles. Er zijn geen meldingen binnengekomen van schade aan gebouwen of infrastructuur en er raakte ook niemand gewond.

Het is overigens niet zo vreemd dat er aardbevingen plaatsvinden in de regio Girona aangezien dat wel vaker gebeurd, net zoals in andere regio’s van Spanje zoals Valencia of Andalusië. De meeste aardbevingen zijn echter niet zo krachtig en komen niet boven de 4 op de schaal van Richter, op kleine uitzonderingen na uiteraard – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken