Is een coronatest voor het reizen binnen Spanje nodig deze zomer?

Is een coronatest voor het reizen binnen Spanje nodig deze zomer?
Beeld: Freepik

Is een coronatest voor het reizen binnen Spanje nodig deze zomer?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er wordt veel geschreven over het reizen naar Spanje en vanuit Spanje terug naar de landen waar de internationale toerist vandaan komt maar hoe zit dat met het reizen binnen Spanje voor de mensen die in het land wonen? Moeten zij ook een PCR-test of andere corona test laten zien om ergens naartoe te gaan?

Het korte antwoord is NEE, dat hoeft niet. Dat wil zeggen, reizen op het Spaanse vasteland is geen enkel probleem en kan gebeuren zonder enige vorm van coronatest en andere reisbeperkingen.

Dus het reizen binnen Spanje naar o.a. Andalusië, Catalonië, Aragón, de Valencia regio, Madrid, Murcia of Castilië en León en Galicië of het Baskenland is geen enkel probleem voor de inwoners van Spanje en kan gebeuren zonder een PCR-test of andere coronatest.

Maar wil iemand van het Spaanse vasteland naar de Balearen of Canarische Eilanden reizen dan zijn er wel bepaalde inreisvoorwaarden voor alle nationale reizigers.

Canarische Eilanden

Zoals HIER te lezen is gelden de onderstaande inreisvoorwaarden voor reizigers vanaf 6 jaar maar voor iedereen die in Spanje woont en naar de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, El Hierro, la Gomera en La Palma reist. 

Personen die op doorreis zijn hoeven niet aan de inreisvoorwaarden te voldoen, net zoals bewoners van de Canarische Eilanden die minder dan 72 uur in een ander deel van Spanje zijn geweest.

Gevaccineerde reizigers uit Spanje hoeven ook niet te laten zien dat ze negatief getest zijn op corona. Dat geldt voor die Spaanse reizigers die door middel van een vaccinatiebewijs kunnen laten zien dat ze binnen acht maanden voordat ze op de Canarische Eilanden aankomen volledig zijn gevaccineerd (twee prikken en in geval van Janssen een prik). 

Het is ook al mogelijk te reizen als je pas een prik hebt gehad mits deze minstens 15 dagen voordat je aankomt op de Canarische Eilanden is geplaatst en binnen vier maanden na plaatsing.

Reizigers die kunnen aantonen met een officieel document dat ze minder dan 6 maanden voor aankomst op de Canarische Eilanden covid hebben gehad en zijn genezen kunnen ook zonder problemen naar de Spaanse archipel reizen.

Alle andere reizigers die niet voldoen aan de eerder genoemde eisen moeten een negatieve corona-testuitslag die minder dan 72 uur voor aankomst is afgenomen laten zien.

Heeft een reiziger dat niet gedaan dan moet hij of zij binnen 72 uur na aankomst op de eilanden een coronatest laten afnemen en net zolang in quarantaine blijven totdat een negatief resultaat bekend is.

Deze maatregel is ingegaan op 10 mei en geldt tot tenminste 31 juli 2021.

Balearen

Zoals HIER te lezen is gelden de onderstaande inreisvoorwaarden voor reizigers vanaf 6 jaar maar voor iedereen die in Spanje woont en naar de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera.

Reizigers uit gebieden of regio’s in Spanje met een corona-incidentie van minder dan 60 gevallen per 100.000 in de voorbije 14 dagen hebben geen inreisbeperkingen (op dit moment is dat alleen de Valencia regio). Ook personen die op doorreis zijn hoeven niet aan de inreisvoorwaarden te voldoen.

Volledig gevaccineerde nationale reizigers hoeven geen coronatest te laten zien. Dat geldt ook voor de reizigers uit Spanje die minstens 15 dagen voor aankomst een prik hebben gehad.

Reizigers die kunnen aantonen met een officieel document dat ze voor aankomst op de Balearen eilanden covid hebben gehad en zijn genezen kunnen ook zonder problemen naar de Spaanse archipel reizen.

Alle andere reizigers die niet voldoen aan de eerder genoemde eisen moeten een negatieve corona-testuitslag (PCR of TMA) die minder dan 72 uur voor aankomst is afgenomen of een anitgeensneltest die minder dan 48 uur voor aankomst is afgenomen laten zien.

Heeft een reiziger dat niet gedaan dan moet hij of zij binnen 48 uur na aankomst op de eilanden een coronatest laten afnemen en net zolang in quarantaine blijven totdat een negatief resultaat bekend is.

Deze maatregel is ingegaan op 6 juni en geldt tot tenminste 20 juni 2021.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.