skip to Main Content
Valenciaanse regionale regering gaat flink bezuinigen door het niet kopen van iPhone’s

Valenciaanse regionale regering gaat flink bezuinigen door het niet kopen van iPhone’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

iphone1VALENCIA – Alles draait tegenwoordig om bezuinigingen en dat begint vaak al bij de leden van de Valenciaanse regionale regering zelf. Bij de Les Corts in Valencia had men het plan om 99 iPhone 6, de nieuwste generatie telefoons van Apple, aan te schaffen voor een totaal bedrag van 64.200 euro. Daar werd nu een stokje voor gestoken en men zal nu Samsung telefoons gaan kopen.

Nadat bekend werd dat de leden van de Valenciaanse regering nieuwe iPhone’s 6 zouden gaan krijgen die voor maar liefst 64.200 euro werden aangeschaft, steeg het ongeloof bij de inwoners van de regio Valencia. Terwijl er apotheken zijn die niet betaald krijgen, mensen op straat worden gezet of ziekenhuis personeel niet betaald krijgt, gaan de politieke figuren met nieuwe iPhone’s lopen? Dat gaat echt niet zeiden de inwoners van Valencia.

De aanschaf van de iPhone’s type 6 gaat voor de politici helaas niet door. De Apple telefoons worden nu vervangen door 99 Samsung Galaxy A5 modellen waarvoor men nu 27.225 euro zal gaan neerleggen, dat is 57% minder dan de iPhone’s 6. De Samsung telefoons hebben een kostrijs van 275 euro pers stuk en zullen gedurende de komende vier jaar gebruikt gaan worden. De Samsung telefoons worden door middel van speciale apps verbonden met de database van de Generalitat Valenciana en voldoen daarnaast aan alle veiligheidsvoorschriften.

Naast nieuwe telefoons krijgen de 99 leden van de Les Corts de Valencia ook nieuwe laptops. Deze worden echter niet gekocht maar aangeschaft door middel van renting gedurende 4 jaar. Elke laptop zal 1.400 euro gaan kosten met een totaalbedrag van 138.600 euro – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken