skip to Main Content
Britse toeristen worden via een korte video voorbereid op aanslagen in o.a. Spanje (video)

Britse toeristen worden via een korte video voorbereid op aanslagen in o.a. Spanje (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Britse toeristen komen elke zomer weer in grote aantallen naar de Spaanse stranden om te genieten van het land, de bars, de zon, strand etc. De laatste maanden vonden er echter diverse dodelijke terroristische aanslagen plaats in Groot Brittannië waardoor veel Britten angstig zijn geworden. Aangezien er ook in andere landen aanslagen gepleegd kunnen worden wil men de burgers die naar het buitenland gaan voorbereiden op een mogelijke aanslag. Dit geldt dan ook voor Spanje dus “run, hide, tell”.

Elk jaar weer komen er miljoenen Britse toeristen naar Spanje om te genieten van een vakantie. De Britten gaan ook naar andere landen toe waar, net zoals in Spanje, altijd een dreiging van een terroristische aanslag boven het hoofd hangt. Gezien de laatste aanslagen in Groot Brittannië en twee jaar geleden in Tunesië waar 38 mensen werden gedood op een strand, wil Groot Brittannië haar burgers die op vakantie zijn voorbereiden op mogelijke terroristische aanslagen.

In het geval van de instructievideo gaat het vooral om een aanslag waarbij terroristen met wapens ergens binnenkomen. Het gaat hierbij dus niet om een mogelijke bomaanslag. Men geeft eigenlijk drie tips in de video “run, hide, tell” ofwel “rennen, verstoppen, vertellen”. Met andere woorden, het eerste wat men dient te doen in een gevaarlijke situatie is een veilige weg zoeken en wegrennen. Indien dat niet mogelijk is wordt aangeraden om jezelf te verstoppen totdat het gevaar voorbij is. Daarnaast wordt altijd aangeraden om politie etc. te voorzien van alle informatie door te vertellen wat er gebeurt op het moment van de aanslag en daarna de politie alle informatie te geven.

De video is volgens de initiatiefnemers zeker niet bedoelt om paniek te zaaien of om Britten niet op vakantie te laten gaan maar meer als een waarschuwing met daarbij drie belangrijke tips om een mogelijke terroristische aanslag te overleven. Wat vind jij van dit initiatief? terecht, handig of overdreven?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Aangezien het feit dat de wereld om ons heen zo corrupt is . De ongelijkheid viert hoogtij , wat o.a. allerlei ellende veroorzaakt. Naar mijn inziens zal het ook wel elders geen goeds voort brengen. De armoede slaat je om de oren . De ogen gesloten houden voor de realiteit gaat helaas niet meer op. Als eenling kom je ook niet verder om er tegen weerstand te bieden. Nee relax op vacantie gaan wordt met de dag beroerder en onzekerder. De regeringen vandaag de dag hebben echt een grote bezem nodig. Wat een kromme en doorgeschoten beleids-voerders . Oogt niet echt op een gezonde visie. De veiligheid waar men over spreekt moet nodig onder de loep . En het aller belangrijkste nu eens eindelijk een keerpunt naar een gezonde samenleving. Dictaturen en eigenbelanghebbenden horen gewoon niet meer in de puzzel der vooruitgang. Wanneer komt er een begin die er nooit is geweest.

  2. Nuttige informatie want de dreiging is er wel degelijk. Het is niet leuk voor je vakantie maar tegenwoordig moet je op je hoede wezen en ook goed om je heen kijken, goed dat GB daar extra aandacht aan besteed.

  3. Dat is heel goede informatie en als er dan toch iets mocht mislopen, wegwezen zo vlug als kan en zoals Jan zegt, probeer rustig te blijven maar ja tis denk ik moeilijk in zo´n situatie
    hopelijk komen we nooit in die situatie terecht, mijn dochter was 5 min weg in Brussel toen de bom ontplofte, we zijn er nog niet goed van, de gedachte alleen al…….

  4. Informatie over hoe te handelen bij een calamiteit is altijd goed, het maakt mensen bewust van hun situatie! Één kanttekening, : ” Wegrennen betekent in deze situatie vluchten in blinde paniek ” Probeer rustig te blijven, overzie je mogelijkheden en handel daarnaar.

  5. En hopen dat de terroristen geen gebruik maken van die info………..

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken