skip to Main Content
Lanzarote krijgt langste strandpromenade ter wereld met 26 kilometer lengte

Lanzarote krijgt langste strandpromenade ter wereld met 26 kilometer lengte

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

strandboulevard1aLANZAROTE – Het Canarische en vulkanische eiland Lanzarote zal binnenkort de langste wandelboulevard ter wereld hebben. Deze promenade is maar liefst 26 kilometer lang en zal te vinden zijn tussen de plaatsen Costa Teguise en Puerto del Carmen met het populaire Arrecife in het midden. Deze nieuwe promenade zal bijna dubbel zo lang zijn dan de huidige langste van Spanje (en Europa) met 13 kilometer in La Coruña of die van 9,2 kilometer in het Amerikaanse Atlantic City.

Het zal niet lang meer duren of de langste wandelboulevard of strandpromenade ter wereld zal te bewandelen zijn op het Canarische Eiland Lanzarote. Met een lengte van 26 kilometer is het een wandeling die wellicht niet voor iedereen is weggelegd maar uiteraard kan deze ook in delen bewandeld worden. Een retourtje zou dus een wandeling zijn van 52 kilometer.

Naast lopen over de boulevard zal het ook mogelijk zijn om aan running te doen, op rollerskates de route af te leggen of het hele stuk te fietsen. Aan alle sportievelingen en niet sportievelingen is gedacht bij de aanleg van deze strandpromenade. Het zal zeker een mooie gelegenheid zijn voor de toeristen om de route te bewandelen maar ook voor de inwoners om een deel van de dagelijkse “paseo” te doen.

De nieuwe promenade zal te vinden zijn tussen de plaatsen Costa Teguise, de hoofdstad Arrecife en Puerto del Carmen. De lengte is om precies te zien 26,63 kilometer wat iets meer is dan het dubbele van de nu langste strandpromenade in La Coruña van 13 kilometer en veel langer dan de wandelboulevard in het Amerikaanse Atlantic City van 9,25 kilometer lengte.

Volgens de regionale overheid zal het niet lang meer duren of de volledige wandelboulevard zal te lopen zijn. Er moet alleen nog gewerkt worden aan de stukken tussen het Instituto Maritimo Pesquero en Puerto de Naos en nabij de Punta de los Vientos – (Remco Stoffer)

strandboulevard2

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken