skip to Main Content
Merendeel van vliegtuigpassagiers komen naar Spanje met low budget maatschappijen

Merendeel van vliegtuigpassagiers komen naar Spanje met low budget maatschappijen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lowcost2aMADRID – Sinds het eerste half jaar van 2016 komt 51% van alle vliegtuigpassagiers met een low budget vliegmaatschappij naar Spanje terwijl 49% dat doet met de reguliere vliegtuigmaatschappijen. Het is voor het eerst dat de low cost vliegmaatschappijen meer passagiers vervoeren dan de normale vliegtuigmaatschappijen. De marktleider in Spanje is nog steeds het Ierse Ryanair gevolgd door het Spaanse Vueling.

Op het einde van vorig jaar was er nog een gelijkspel te merken tussen de low budget en de reguliere vliegtuigmaatschappijen maar sinds het eerste halfjaar van 2016 heeft de low cost sector deze slag gewonnen door meer vliegtuigpassagiers te vervoeren met een marktaandeel van 51% ten opzichte van 49% reguliere vliegtuigpassagiers.

Ryanair is de grootste low budget vlieger van Spanje en deze Ierse vliegtuigmaatschappij vervoert inmiddels 26% meer aan passagiers dan de nummer twee, het Spaanse Vueling. Als derde staat de Spaanse vliegmaatschappij Iberia Express gevolgd door onder andere Norwegian die aan een groei bezig is op diverse Spaanse vliegvelden. Daar waar Iberia Express vorig jaar nog 26% meer aan passagiers had dan Norwegian is dat tijdens het eerste halfjaar van 2016 gedaald naar 8% voordeel.

Ryanair heerst

Een op de zes vliegtuigpassagiers in Spanje is afkomstig van een vlucht van Ryanair waarmee Spanje een van de belangrijkste bestemmingen is voor de Ierse low cost vlieger. Gedurende het eerste half jaar van 2016 vervoerde Ryanair maar liefst 15.935.396 passagiers in, naar en vanuit Spanje. Vueling staat als tweede op de lijst met 10.042.159 vliegtuigpassagiers gevolgd door Iberia Express met 8,5 miljoen en Iberia met 6,4 miljoen passagiers. Andere vervoerders waren Easyjet met 6,2 miljoen, Air Europa met 5,1 en Air Berlin met 3,3 miljoen passagiers. De maatschappij Norwegian heeft 2,9 miljoen passagiers vervoerd wat 21% meer is dan vorig jaar.

lowbudget1

Vliegvelden

Het grootste en drukste vliegveld van Spanje is nog steeds Madrid Barajas met 23,6 miljoen passagiers tussen januari en eind juni. Als tweede vliegveld staat Barcelona El Prat op de lijst met 20,3 miljoen passagiers gevolgd door Palma de Mallorca met 10,6 miljoen, Málaga met 7,3 miljoen en Gran Canaria met 5,9 miljoen vliegtuigpassagiers. In totaal kwamen er het eerste half jaar 103.899.884 miljoen passagiers met het vliegtuig naar Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken