skip to Main Content
Woningverkopen langs de Spaanse kust in de lift met 281 verkochte woningen per dag

Woningverkopen langs de Spaanse kust in de lift met 281 verkochte woningen per dag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In de zomer worden altijd meer woningen verkocht dan in de koudere wintermaanden en ook dit jaar is geen uitzondering. Volgens de laatste gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) zorgen de woningverkopen langs de Spaanse kust er voor dat het ook dit jaar weer beter gaat met de aantallen verkochte woningen. Het zijn met name de regio’s Alicante, Málaga en Valencia die samen goed zijn voor 281 verkochte woningen per dag.

Het lijkt erop dat het goed gaat met de woningverkopen in Spanje. Dat is echter niet in heel Spanje zo maar meer langs de Middellandse Zee kust waar de toeristische gebieden liggen en daar dus dan ook veel tweede woningen als vakantiewoning gekocht worden. In de maand juni bijvoorbeeld werden er in de provincie Alicante 3.052 woningen verkocht, in de provincie Valencia 2.588 woningen en in Málaga 2.826 woningen. De meeste woningen werden weliswaar nog steeds verkocht in de grote steden Madrid met 7.298 en Barcelona met 4.916 verkochte woningen maar de lijsten worden vooral door de toeristische gebieden aangevoerd.

Regio’s

Als we de hele kustlijn van het noordoosten naar het zuidwesten aflopen werden er in de deelstaat Catalonië in de provincie Girona 920 woningen verkocht, in de provincie Barcelona 4.916 woningen en in de provincie Tarragona 892 woningen. In de deelstaat Comunidad Valenciana werden er in de provincie Castellón 589 woningen verkocht, in de provincie Valencia 2.588 en in de provincie Alicante maar liefst 3.052 woningen. In de deelstaat en provincie Murcia werden er 1.193 woningen verkocht en op de verschillende Balearen eilanden samen 1.515 verkochte woningen in de maand juni.

Eenmaal aangekomen in de deelstaat Andalusië was de provincie Almería goed voor 911 verkochte woningen, de provincie Granada voor 960 woningen, de provincie Málaga maar liefst 2.826 woningen, de provincie Cádiz 1.037 woningen en de provincie Huelva 454 verkochte woningen in de maand juni. Op de Canarische Eilanden werden er in de provincie Las Palmas 1.249 woningen en in de provincie Santa Cruz de Tenerife 1.263 woningen verkocht.

Totaal

In de hele maand juni en in heel Spanje werden er 44.135 woningen verkocht, een 19,3% meer dan vorig jaar juni. Het merendeel van deze verkochte woningen waren bestaande woningen met een aantal van 36.236 terwijl er 7.899 nieuwbouw woningen werden verkocht in juni van dit jaar. Tot nu toe werden er dit jaar gedurende de eerste zes maanden van dit jaar alweer 166.830 woningen verkocht in Spanje, een 9,7% meer dan het eerste halfjaar van 2016.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. het klinkt mij als muziek in de oren, maar ons huis staat al meer dan een jaar te koop, er is nog nooit iemand komen kijken, terwijl we de verkoopprijs al zo ongeveer gehalveerd hebben. We zitten in Fortuna dertig km van de kust achter Murcia, daar gaat de verkoop heel slecht terwijl het zo´n aantrekkelijk stadje is.

  1. Fortuna is inderdaad een aantrekkelijk stadje. Echter de ligging is niet aantrekkelijk. En dat is voor de verkoop van een huis altijd factor nummer 1, ver voor andere bepalende factoren. Murcia is een deelstaat die sowieso niet hoog scoort op dit gebied, met uitzondering van het gedeelte rond Mar Menor.
   Een ander bekend , negatief voorbeeld is het verpauperde Mosa Trajectum, waar zelfs een hele golfbaan failliet is gegaan en er totaal verdord bij ligt.
   Wellicht dat ooit de opening van het nieuwe vliegveld een kleine impuls kan geven, maar dat is afwachten.

 2. Vandaag nog in gesprek geweest met 2 Spaanse families.
  We hadden het oa. ook over “de verkoop” en hun antwoord was kort en duidelijk :
  “als je het INE gelooft, geloof je de duivel”, discussie gesloten.
  Waar of niet waar, mij kan het niet schelen wie er gelijk heeft.
  Kan alleen maar zeggen wat ik zie, heel veel leegstand en onafgewerkte bouwwerven en dit is al jaren zo. Maar zal wel de enige zijn denk ik, geen probleem.

 3. Wij zijn bij de gelukkige die een nieuwe woonst hebben aangekocht, maar dan wel om er zelf vele mooie maanden in door te brengen. We zijn gepensioneerden en hebben daar hard voor gewerkt,en willen in de wintermaanden komen genieten in Spanje.

 4. Mag van mij meer zijn dan 10%, de prijzen van huizen in Spanje zijn de helft als in Nederland of België.
  Het is een schande dat de werkende Spanjaarden daar niets aan hebben!
  Wat de verhuur betreft, helemaal gelijk, de Spanjaarden tellen inderdaad niet meer mee.
  De huur hier bij ligt tussen de 400 en 500 euro (en zelfs nog meer) per maand.
  Een Spanjaard verdient (als die al werk heeft!) gemiddeld tussen de 700 en laat ons zeggen 1000 euro om maar iedereen tevreden te stellen.
  Om dan iets te huren???? Je moet al minimaal met 2 zijn en allebei werk hebben anders, vergeet het.
  Velen wonen dan ook met 2 gezinnen om alles te kunnen betalen, hier bij ons weten ze het wel.
  Schandalig!
  Nog even dit voor eventuele kopers : wij hebben niet gekocht via een mobielenkantoor maar rechtstreeks van de bank, duizenden euro´s goedkoper, heel makkelijk.

 5. Huizen worden allemaal opgekocht door buitenlanders en dan veels te duur verhuurd, de Spanjaarden tellen al een aantal jaren niet meer mee op de huizenmarkt, de huren zijn abnormaal hoog en het inkomen te laag de omgekeerde wereld.

  1. En toch volgens de statistieken klopt dat niet helemaal. Spanjaarden ofwel inwoners van Spanje kopen nog steeds meer woningen dan de buitenlanders. Dt is alleen langs de Spaanse toeristische kust soms anders

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken