skip to Main Content
Vier aardbevingen in 24 uur tijd gemeten in en rondom de stad Granada
IGN

Vier aardbevingen in 24 uur tijd gemeten in en rondom de stad Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Vier aardbevingen in 24 uur tijd gemeten in en rondom de stad Granada

IGN

GRANADA – De stad Granada is deze maandag opgeschrikt door drie aardbevingen in korte tijd. Volgens het Instituto Geográfico Nacional (IGN) vonden deze aardbevingen plaats om 14.29 uur, 15.12 uur en 15.48 uur op maandag 10 september. In principe gaat het om vier aardbevingen binnen 24 uur aangezien er op zondag ook al een beving geregistreerd werd.

Sommige inwoners van Granada en omgeving hebben de bevingen van zondag en maandag zeker wel gevoeld aangezien deze op gunstige tijden plaatsvonden, ten tijde van het middageten wanneer veel mensen rustig thuis voor de televisie naar de journaals zitten te kijken. Er zijn bij de autoriteiten echter geen meldingen binnengekomen van schade en of gewonden.

De eerste aardbeving vond plaats op zondag 9 september om 17.50 uur met een kracht van 2,2 op de schaal van Richter met als epicentrum Armilla, gelegen ten zuiden van de stad Granada.

Op maandag 10 september vonden er echter nog eens drie aardbevingen plaats waarvan de eerste om 14.29 uur op een diepte van 11 kilometer onder het epicentrum Otura met een kracht van 2,7 op de schaal van Richter.

Niet veel later op dezelfde maandag 10 september kreeg de stad Granada te maken met een aardbeving met een kracht van 2,8 op de schaal van Richter die om 15.12 uur plaatsvond en waarvan het epicentrum onder de stad van het beroemde Alhambra lag.

Het bleef echter rommelen onder het aardoppervlak in Granada en de gemeente Armilla kreeg op maandag opnieuw te maken met een beving, dit keer met een kracht van 2,4 op de schaal van Richter die op een diepte van 10 kilometer plaatsvond om 15.48 uur op maandag 10 september.

Noemenswaardig is ook nog een kleinere beving op maandag 10 september die plaatsvond in Huetor Vega om 17.06 uur maar slechts een kracht had van 1,5 op de schaal van Richter en waarschijnlijk door niemand is gevoeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by