skip to Main Content
14 doden en tientallen gewonden bij bus ongeval in Murcia

14 doden en tientallen gewonden bij bus ongeval in Murcia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ongeval5MURCIA – Zaterdagavond zijn bij een bus ongeval in de deelstaat Murcia 14 personen om het leven gekomen en raakten tientallen inzittenden gewond. Het ongeval gebeurde zaterdagavond toen een groep van 50 religieuze jongeren terugreed van een excursie naar Madrid. Volgens de Spaanse media is dit bus ongeval de ergste van de afgelopen 10 jaar.

Het ongeluk gebeurde zaterdagavond net iets voor half twaalf. De bus was op weg van Madrid naar de plaats Bullas in Murcia. Het reisgezelschap bestond uit zo’n 50 jongeren die samen met een priester de jaarlijkse excursie maakten naar een kerk/klooster in de provincie Madrid.

De bus waarin het gezelschap zat kwam van de weg nabij Venta del Olivo in de gemeente Cieza in Murcia. Door nog onbekende oorzaak viel de bus zo’n 15 meter naar beneden waarbij ter plaatse 10 personen overleden en 28 andere inzittenden licht tot zwaar gewond raakten. Later die avond en zondagmorgen overleden in diverse ziekenhuizen nog eens 4 personen. De 36 jarige priester die de excursie had georganiseerd is een van de dodelijke slachtoffers. De buschauffeur wist het ongeval te overleden en is meteen aangehouden voor roekeloos rijgedrag.

De chauffeur meent echter dat de remmen het niet meer deden en hij niets kon doen om te voorkomen dat de bus van de weg raakte. De chauffeur, die binnenkort met pensioen zou gaan, scoorde negatief in zowel de alcohol alsook de drugstest. De chauffeur had tientallen jaren ervaring als buschauffeur en ook de bus was in principe technisch in orde en was vorige week nog APK gekeurd – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken