skip to Main Content
Het mysterie van het dode wilde zwijn op het strand van Almuñecar

Het mysterie van het dode wilde zwijn op het strand van Almuñecar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Een inwoner van de kustplaats Almuñecar in de provincie Granada vond donderdagmorgen tijdens zijn ochtendwandeling langs de kust het lichaam van een jong wild zwijn op het Velilla strand. Er worden wel vaker dode vissen, dolfijnen, haaien en soms een walvis gevonden op de stranden maar een dood wild zwijn is wat lastiger en ook een beetje mysterieus.

Volgens de gemeente Almuñecar gaat het om een jong exemplaar van een jabalí (wild zwijn) maar is het nog onduidelijk hoe het dier op het strand terecht is gekomen. De meest logische reden is dat het wilde zwijn naar het strand is gelopen op zoek naar voedsel en dat het daar overleed. Het lichaam is in ieder geval niet aangespoeld nadat het verdronken was in de zee want dan zou het lichaam opgezwollen moeten zijn, aldus de politie van Almuñecar.

Maar wat is er dan gebeurd? Autopsie zal dat moeten gaan uitwijzen. Er leven veel wilde zwijnen in de heuvels nabij de gemeente en af en toe komen deze in het wild levende dieren naar de bebouwde kom en de stranden op zoek naar voedsel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken