skip to Main Content
Verontwaardiging over kleine kinderen die tijdens de staking in Catalonië op snelweg zitten

Verontwaardiging over kleine kinderen die tijdens de staking in Catalonië op snelweg zitten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Velen zijn het erover eens, dit kan echt niet. Je kunt als Catalaanse separatist ergens in geloven en aan de wereld willen laten zien dat je het ergens niet mee eens bent maar voor veel mensen, binnen en buiten Catalonië, zijn sommige ouders te ver gegaan met hun stakingsactie. Op woensdag 8 november werd er gestaakt in Catalonië waarbij er niet zozeer gemanifesteerd werd maar meer blokkades werden opgericht bij treinststatiosnen op wegen waarbij men anderen het recht op werken ontnam.

Een van de geblokkeerde wegen was de C-32 ter hoogte van de stad Mataró provincie Barcelona waar niet alleen veel volwassenen en studenten op straat stonden om het verkeer tegen te houden maar ook vijf kinderen waarvan er enkele zeker niet ouder zijn dan drie jaar. De foto waarbij de vijf kleine kinderen midden op de snelweg zitten met daarbij een poster met daarop de tekst “libertat presos politicos” werd gedeeld op de sociale media netwerken en het regende meteen verontwaardigde opmerkingen.

De PP leider Xavier García Albiol wil deze zaak voor de kinderrechter brengen want dit gaat volgens hem echt te ver. Sommige fanatieke ouders en leraren gaan veel te ver met hun separatistische gedachtegang waarbij eens te meer kleine kinderen worden gebruikt om hen als een menselijk schild te gebruiken en om hen te indoctrineren.

Fake?

Er zijn echter ook veel mensen op internet die menen dat deze foto niet helemaal is wat het lijkt. Dat wil zeggen, de poster is er later opgeplakt terwijl deze foto van zittende kinderen op een ander moment is gemaakt. Volgens velen zijn de kinderen te dik aangekleed en lopen de volwassenen op de achtergrond er erg rustig bij, zijn er geen andere actievoerders aanwezig, geen vlaggen te zien, geen stilstaande auto’s en lijkt het er meer op dat het om de opening van een nieuwe weg gaat of iets dergelijks.

Er zijn wel meer foto’s verschenen op de sociale media van kinderen die aan het staken zijn en op de snelweg staan om het verkeer te blokkeren, iets wat niet zo zou moeten zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Wat doen ze daar dan? Autoloze snelwegdag soms of wat? Je ziet toch maar max. 100m vd baan. Stakers kunnen aan andere kant staan vd camera staan. Auto’s ook!
  Men vergeet steeds dat dit platform bedoeld is voor anderen die de taal niet zo machtig zijn en dat de redactie dit gewoonweg vertaald. De redactie filtert wel de berichten maar hey: dit is wél SPANJE vandaag! Steeds de redactie beschuldigen van partijdigheid is héél kort door de bocht. Het staat iedereen vrij om andere forums te consulteren als deze je niet aanstaan. Het staat iedereen vrij om zélf de lokale kranten te lezen die beter bij je (politieke) overtuiging staan… Steeds dat gezaag over de redactie. Ik zeg: BEDANKT REDACTIE. Ik heb er veel aan.

 2. Remco, moet ik nu écht geloven dat het jou niet is opgevallen dat op die beelden nergens een auto of een staker te zien is. Ben je er écht van overtuigd dat deze beelden ook maar iets met die stakingen te maken hebben ? Ieder verstandig mens zou hier twijfels bij hebben. De redactie van SpanjeVandaag blijkbaar niet ! Man, man….

 3. Hoeveel krijgt de redaktie betaald om zo partijdig te zijn? Dit klopt wél alles, foei!

 4. Het is daar een vuile propaganda-oorlog geworden. Waarbij we zelfs de pers en de politie niet meer kunnen geloven.
  Maar wie zou onafhankelijke waarnemers kunnen sturen? De EU blijft zo doof als een pot. Nogal wat Belgische parlementairen waren aanwezig tijdens het referendum, maar ook zij worden zwart gemaakt omdat ze in België streven naar een onafhankelijk Vlaanderen.
  Maar laat het duidelijk zijn: als het waar is, dan is dit zeer laag. Tegelijk: dergelijke valse beschuldigingen zijn even laag.

  1. Nepnieuws, ik was er bij. Het valt me op dat bij dit nieuwskanaal veel nepnieuws vanuit Spanje voor waar wordt opgeschreven. Jammer.

   1. je was er bij … dus, ze zaten er wel? Wij vertalen wat in spaanse kranten verschijnt en we nemen aan dat serieuze kranten als el pais of la vanguardia geen nepnieuws plaatsen dus, als het al nepnieuws zou zijn graag het tegenbewijs leveren 🙂

 5. Ik weet niet of dit op waarheid berust, lijkt mij nog al bizar.
  Je kinderen als een blokkade gebruiken, wat een niveau.
  Als dit waar is ouders meteen uit de ouderlijke macht halen.
  Je namelijk niet waar dit eindigt.

   1. Dan graag de bewijzen daarvan. Het is namelijk, zoals Trump, erg makkelijk om iets als nepnieuws te betitelen als iets je niet bevalt.

 6. Net zoals er berichten en beelden waren op 1 oktober die niet reeel waren , maar wel de wereld ingestuurd werden .De realiteit is dat een hoopje imbicielen spanje willen ontregelen en daarmee uit.

 7. Zou me niet verbazen dat dit echt is gebeurd want op 30/9 en 1/10 werden kinderen ook al gebruikt als schild in scholen. Ik begin mij nu wel af te vragen wát voor een soort volk zijn die Catalanen wel zeg?

 8. Wat een ophef pfff. Men probeert ook al het mogelijke om de catalanen zwart te maken en in de ultra hoek te zetten. OK en Libertad Digital zijn van het ergste soort en eigenlijk gewoon lachwekkend.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken