skip to Main Content

Dieren Terra Natura Benidorm van slag vanwege warme weer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) In het dierenpark Terra Natura in Benidorm zijn de gibbons en siamangs apen redelijk van slag vanwege de voor de tijd van het jaar warme temperaturen aan de Costa Blanca. Daar waar de toeristen maar al te blij mee zijn verstoren deze temperatuurverschillen en milde temperaturen de gewoonten van de primaten behoorlijk.

Normaal gesproken gaan de apen in de winter vanaf 17.00 uur naar binnen om zichzelf te beschermen tegen de kou. De verzorgers zorgen er zo voor dat de primaten niet te grote temperatuurverschillen ervaren. Het milde weer van de afgelopen weken heeft ervoor gezorgd dat de apen zeer moeilijk naar binnen te krijgen zijn en liever buiten willen blijven, iets waar de verzorgers niet blij mee zijn. Op sommige momenten echter, wanneer de temperaturen dalen of het gebrek van de namiddagzon, kloppen de dieren zelf aan bij hun winterschuilplaatsen waarna de verzorgers de deuren voor hen opendoen. Op dit moment zijn de apen dus de baas in terra Natura en niet de verzorgers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend