skip to Main Content
Man loopt al schietend en schreeuwend “Allah is groot” een Mercadona binnen in Galicië UPDATE (video)

Man loopt al schietend en schreeuwend “Allah is groot” een Mercadona binnen in Galicië UPDATE (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OURENSE – Er was even flink paniek in een Mercadona supermarkt in de wijk As Lagoas in de gemeente Ourense in de deelstaat Galicië toen deze woensdagmiddag een man al schietend de supermarkt binnenkwam. Als dat al niet erg genoeg was schreeuwde de man blijkbaar “Allah is groot” en had hij een, naar later bleek, met benzine gevulde jerrycan bij zich. Toen de politie eenmaal ter plaatse was kon de man gearresteerd worden en realiseerde men zich dat ze te maken hadden met een man met psychologische problemen.

UPDATE: De schutter was de 35-jarige Stefano G.U., afkomstig uit Bilbao maar sinds lange tijd woonachtig in de wijk waar hij met een jachtgeweer (dus geen pistool) de Mercadona binnenwandelde en enkele keren tegen een raam en in het plafond schoot. Hij had een rugzak bij zich met daarin meer munitie, een grote fles met benzine en kruid. Het is niet helemaal bekend wat het doel was van de actie maar men denkt dat hij een overval wilde plegen omdat hij geld uit een kassa wist te halen voordat hij door een agent, die buiten diensttijd in de supermarkt aanwezig was, gearresteerd kon worden. Het is niet helemaal duidelijk of hij “Allah is groot” of “Allahu Akbar” heeft geroepen of dat hij iets in het Baskisch heeft geschreeuwd, een taal die in Galicië niet gesproken en begrepen wordt.

Het voorval deed zich voor om 14.30 uur in de Mercadona supermarkt in de stad Ourense in Galicië. De man liep al schietend de supermarkt binnen waardoor veel mensen uiteraard erg schrokken. Op het moment dat de man begon te schieten schreeuwde hij volgens getuigen ook “Allah is groot” waardoor veel mensen uiteraard meteen dachten aan een terroristische aanslag of iets dergelijks.

Gelukkig bleek dat niet waar te zijn en raakte er ook niemand gewond. Velen vragen zich af of dat ook wel de bedoeling was van de man waarbij later werd geconstateerd dat het om een man gaat met psychologische problemen en daarnaast iemand die in een gebouw naast de supermarkt woonachtig is en dus een vrij bekende is in de wijk.

Het duurde echter niet lang of de politie kwam in grote getalen naar de supermarkt vrezende voor het ergste maar gelukkig bleef het allemaal bij de schrik van werknemers en klanten. Een van de eerste agenten die ter plaatse was probeerde de man te kalmeren waarop er een schot richting hem werd gelost. De agent liet het daar echter niet bij zitten en trok zijn dienstwapen, wat hij gelukkig niet nodig heeft gehad. Toen de schutter het wapen zag schoot hij niet meer en konden andere agenten hem arresteren.

Aan het schreeuwen van “Allah is groot” wordt nu ook getwijfeld omdat andere getuigen wisten te melden dat de man iets in het Baskisch schreeuwde wat velen niet begrijpen in Galicië. Het is echter niet bekend wat de man heeft geschreeuwd. Het is ook nog niet helemaal bekend of het hier om een overval ging of dat de man helemaal doorgedraaid was en bewapend met een pistool en een jerrycan gevuld met benzine de supermarkt binnenliep om iets te doen wat gelukkig niet gebeurd is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Als het over moslims gaat is het altijd ” psychologische problemen”. Als een niet moslim zoiets doet is het onmiddellijk een racist. Vreemd die journalistieke vaststellingen.

  1. Het gaat in dit geval helemaal niet om een MOSLIM, het gaat over een inwoner afkomstig uit Bilbao, een doodgewone Spanjaard dus. Waar haal je dat Moslim verhaal vandaan? Er staat alleen in de nieuwsberichten dat hij “Allah is groot” heeft geroepen, dat betekent niet meteen dat hij moslim is. Het gaat om een inwoner van de wijk die psychologische problemen heeft blijkbaar.

 2. Ach, zoals gewoonlijk was het iemand met psychische problemen, kan al eens gebeuren hedendage….

 3. Ha Remco, als getwijfeld wordt aan wat de man heeft geroepen, is de kop misschien niet helemaal accuraat en zelfs wat suggestief. We leven in een tijd van polarisatie, bubbels en nepnieuws. Heel fijn als journalisten de betrouwbare objectieve factor en vinger aan de pols blijven.
  Succes met de site Remco!

  1. Rebecca, wat bent u een onnozel (waarschijnlijk linkse) wegkijker. Moslims doen namelijk nooit iets slechts… toch?

  2. Alle kranten in Spanje schrijven over de term Allah is groot en dat staat ook in hun koppen dus … bij ons ook. Zoals altijd als zoiets gebeurd komen er verschillende nieuwsberichten naar buiten die later of waar of niet waar blijken te zijn.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken