skip to Main Content
Er zijn in Spanje nog steeds 12.330 vermisten
123rf

Er zijn in Spanje nog steeds 12.330 vermisten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen zaterdag was de internationale dag van vermissing waarop het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Spanje gebruik maakte om gegevens bekend te maken. Volgens het rapport wordt er in Spanje nog steeds gezocht naar 12.330 personen en heeft men rond de 3.000 lichamen in bewaring waarvan de identiteit niet vastgesteld kan worden.

In het Spaanse administratie systeem genaamd Personas Desaparecidas y Restos Humanos sin identificar (PDyRH) stonden op 31 december 2018 nog steeds 12.330 personen geregistreerd die als vermist zijn opgegeven en nog niet zijn gevonden. Dat zijn veel personen maar is 7% van het totaal van vermissingen dat oploopt naar 176.063 personen tussen 2010 en 2018.

Volgens het rapport (PDF) zijn de meeste vermissingen opgegeven in de autonome regio’s Andalusië en Catalonië en op provinciaal niveau de provincies Madrid en Barcelona. Ook valt op dat er in 2017 en 2018 een flinke stijging is van vermisten in Spanje.

Van de 12.330 personen die nog steeds vermist zijn in Spanje waren er 6.534 minderjarig op het moment van verdwijning. Daarnaast blijkt dat het overgrote merendeel van de vermissingen (95,79%) buitenlanders zijn en slechts 519 van de 12.330 personen die vermist zijn de Spaanse nationaliteit hebben.

Van het totaal aantal vermisten van 12.330 personen zijn er 10.877 mannen (9.202 buitenlanders) vermist, 1.296 vrouwen (624 buitenlanders) en 157 (29 buitenlanders) waarvan het geslacht niet bekend is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. De kern van waar de problemen door ontstaan wordt niet genoeg belicht. Een boer zei eens tegen me. Kijk eens jongeman en luister, als de hekken er niet zouden zijn verandert mijn land en gaan mijn dieren op de loop. En wat er binnen wandelt, heb ik geen controle meer over. Deze kaas met gaten daar kun je het mee vergelijken. . Gatenkaas versus EU Ze kwamen binnen zonder te kloppen.

 2. Altijd triestig voor familie en vrienden
  Maar de ‘leemte’ wordt ruimschoots aangevuld door de ‘zwemtoeristen van de overkant’.

  1. Hoe misplaatst kan een reactie zijn… Walgelijk.

   95% van de vermisten zijn vluchtelingen, waarvan meer dan de helft minderjarig. En dit kan omdat er geen mens naar ze omkijkt. Al zijn er genoeg die op ze neerkijken vanwege de armoede en ellende waarin ze zijn geboren.

   1. Walgelijk? Ik vind dit realistisch zijn ipv naïef zijn. Het gros van de vermisten zijn diegenen die illegaal het land zijn ingekomen en wegens gekende redenen onmiddellijk in het zwarte circuit verblijven. OverReageer toch niet zo.
    En met triestig voor familie en vrienden bedoel ik voor de ECHTE vermisten!

    1. Ben het met je eens als je naar drukke zones gaat in Spanje zit het vrij vol met illegalen en daar zullen de meesten van ook wel als vermist staan. De meesten daarvan zijn gewoon criminelen en doen aan drughandel. Kijk maar eens naar het programma Callejeros op de Spaanse TV dan valt je mond wagenwijd open. De regering kan ze makkelijk opsporen maar doet dat niet, het is schijnbaar makkelijker om ze als vermist op een stuk papier in te vullen en deze in een donkere kast te gooien. En ondertussen worden er honderden inbraken en overvallen enz.. niet opgelost omdat ze de indentiteit van de daders niet kunnen achterhalen.

     1. Hier heb je ook een punt Fred, betreffende het gemakshalve opgeven als ‘vermist’

   2. 95% zijn vluchtelingen? Waar staat dat. van de 176.000 vermisten zijn er 24.000 afkomstig uit Marokko maar ook 5.000 uit Roemenië, 3.600 uit Ecuador, 2.800 uit colombia en uit andere Zuid Amerikaanse landen en ook 2 Belgen dus het zijn bij lange na niet allemaal of 95% vluchtelingen.

  2. Een volledig en zeer misplaatste reactie. Jammer dat er altijd mensen dit soort reacties moeten plaatsen. Waarschijnlijk heb jij geen of vermist familielid?
   Je hebt volkomen de plank misgeslagen.

   1. Nee Freek, ik heb écht niet de plank misgeslagen hoor…gewoon realistisch zijn. Jammer, het is wat het is en écht jammer maar zo zit het nu eenmaal in elkaar…ben ík nu een onmens? Denk het niet…écht niet!

    1. Martin, ik ken jou niet dus ik kan dus ook niet beoordelen of je een onmens bent en ik ga altijd uit van het goede in de mens. Dus bij jou ook.
     Wat het circuit van een deel van de illegalen betreft kan ik mij daar wel in vinden.
     Maar alles over een kam scheren is niet juist.

     Hartelijke groet en fijne dag.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken