Er zijn in Spanje nog steeds 12.330 vermisten

Er zijn in Spanje nog steeds 12.330 vermisten
Beeld: 123rf

MADRID – Afgelopen zaterdag was de internationale dag van vermissing waarop het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Spanje gebruik maakte om gegevens bekend te maken. Volgens het rapport wordt er in Spanje nog steeds gezocht naar 12.330 personen en heeft men rond de 3.000 lichamen in bewaring waarvan de identiteit niet vastgesteld kan worden.

In het Spaanse administratie systeem genaamd Personas Desaparecidas y Restos Humanos sin identificar (PDyRH) stonden op 31 december 2018 nog steeds 12.330 personen geregistreerd die als vermist zijn opgegeven en nog niet zijn gevonden. Dat zijn veel personen maar is 7% van het totaal van vermissingen dat oploopt naar 176.063 personen tussen 2010 en 2018.

Volgens het rapport (PDF) zijn de meeste vermissingen opgegeven in de autonome regio’s Andalusië en Catalonië en op provinciaal niveau de provincies Madrid en Barcelona. Ook valt op dat er in 2017 en 2018 een flinke stijging is van vermisten in Spanje.

Van de 12.330 personen die nog steeds vermist zijn in Spanje waren er 6.534 minderjarig op het moment van verdwijning. Daarnaast blijkt dat het overgrote merendeel van de vermissingen (95,79%) buitenlanders zijn en slechts 519 van de 12.330 personen die vermist zijn de Spaanse nationaliteit hebben.

Van het totaal aantal vermisten van 12.330 personen zijn er 10.877 mannen (9.202 buitenlanders) vermist, 1.296 vrouwen (624 buitenlanders) en 157 (29 buitenlanders) waarvan het geslacht niet bekend is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

11
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Pedro

De kern van waar de problemen door ontstaan wordt niet genoeg belicht. Een boer zei eens tegen me. Kijk eens jongeman en luister, als de hekken er niet zouden zijn verandert mijn land en gaan mijn dieren op de loop. En wat er binnen wandelt, heb ik geen controle meer over. Deze kaas met gaten daar kun je het mee vergelijken. . Gatenkaas versus EU Ze kwamen binnen zonder te kloppen.

Martin

Altijd triestig voor familie en vrienden
Maar de ‘leemte’ wordt ruimschoots aangevuld door de ‘zwemtoeristen van de overkant’.

anton74

Hoe misplaatst kan een reactie zijn… Walgelijk.

95% van de vermisten zijn vluchtelingen, waarvan meer dan de helft minderjarig. En dit kan omdat er geen mens naar ze omkijkt. Al zijn er genoeg die op ze neerkijken vanwege de armoede en ellende waarin ze zijn geboren.

Martin

Walgelijk? Ik vind dit realistisch zijn ipv naïef zijn. Het gros van de vermisten zijn diegenen die illegaal het land zijn ingekomen en wegens gekende redenen onmiddellijk in het zwarte circuit verblijven. OverReageer toch niet zo.
En met triestig voor familie en vrienden bedoel ik voor de ECHTE vermisten!

Fred

Ben het met je eens als je naar drukke zones gaat in Spanje zit het vrij vol met illegalen en daar zullen de meesten van ook wel als vermist staan. De meesten daarvan zijn gewoon criminelen en doen aan drughandel. Kijk maar eens naar het programma Callejeros op de Spaanse TV dan valt je mond wagenwijd open. De regering kan ze makkelijk opsporen maar doet dat niet, het is schijnbaar makkelijker om ze als vermist op een stuk papier in te vullen en deze in een donkere kast te gooien. En ondertussen worden er honderden inbraken en overvallen enz.. niet… Lees verder »

Martin

Hier heb je ook een punt Fred, betreffende het gemakshalve opgeven als ‘vermist’

Freek

Een volledig en zeer misplaatste reactie. Jammer dat er altijd mensen dit soort reacties moeten plaatsen. Waarschijnlijk heb jij geen of vermist familielid?
Je hebt volkomen de plank misgeslagen.

Martin

Nee Freek, ik heb écht niet de plank misgeslagen hoor…gewoon realistisch zijn. Jammer, het is wat het is en écht jammer maar zo zit het nu eenmaal in elkaar…ben ík nu een onmens? Denk het niet…écht niet!

Freek

Martin, ik ken jou niet dus ik kan dus ook niet beoordelen of je een onmens bent en ik ga altijd uit van het goede in de mens. Dus bij jou ook.
Wat het circuit van een deel van de illegalen betreft kan ik mij daar wel in vinden.
Maar alles over een kam scheren is niet juist.

Hartelijke groet en fijne dag.

Martin

Bedankt voor uw reactie en tevens ook een fijne dag toe gewenst

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.