skip to Main Content
Spaanse jagers gaan zondag demonstreren tegen de milieu- en dierenactivisten

Spaanse jagers gaan zondag demonstreren tegen de milieu- en dierenactivisten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zondag zullen er manifestaties plaatsvinden in 40 hoofdsteden van de Spaanse provincies waarbij jagers hun ongenoegen willen uiten wat betreft de milieu- en dierenactivisten. Je zou dus kunnen spreken van een omgekeerde wereld want normaal gesproken is het juist andersom. De jagers willen zo demonstreren tegen de diverse verboden die vanwege ideologische kwesties door milieuactivisten en dierenactivisten tot stand zijn gekomen.

De jagers willen een einde aan de escalatie van beledigingen, persoonlijke aanvallen en aanvallen op het collectief van jagers aan de hand van milieu- en dierenactivisten, aldus de jachtfederatie Real Federación Española de Caza (RFEC). Er worden tienduizenden deelnemers in heel Spanje verwacht op de demonstratiedag die nu al de naam 15-A heeft gekregen (een in Spanje populaire benaming/afkorting voor belangrijke evenementen, in dit geval 15-April)

De jagers willen dat er respect komt voor de jagers en met de demonstratie willen ze laten zien dat ze als groep samen de activiteiten voor het natuurbehoud en de ontwikkeling van het platteland erkend worden. Daarnaast eisen ze van de autoriteiten dat er maatregelen komen om het jagerscollectief te beschermen en te steunen.

Volgens de voorzitter van de Real Federación Española de Caza is de jacht in gevaar en dient dat verdedigd te worden door de jagers die zich niet langer stil kunnen houden tegen de constante aanvallen van de dieren- en milieuactivisten die steeds verder gaan in hun acties, puur vanwege ideologische redenen.

Er zullen demonstraties zijn in o.a. Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Málaga, Sevilla, Mallorca, Menorca, Santa Cruz de Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Santander, Albacete, Cuenca, Ciudad Real, Toledo, Ávila, Burgos, Palencia, Salamanca, Soria, Madrid, Barcelona, Valencia, Santiago de Compostela, Logroño, Murcia, Pamplona, BIlbao en Oviedo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Er is een ander probleem. Veel spaanse boeren gebruiken pesticiden onder olijfbomen. Om de grond schoon te houden om de gevallen olijven ook in te leveren tegen geld. De zelfde spaanse boeren als ze gaan jagen hebben op hun eigen grond het wild door pestciden uitgeroeid. En dan komen ze bij de biologische boer de rust verstoren op zondag om daar te jagen. Ik heb niks tegen jagen, mits ze dan ook eerlijk hun eigen grondstukken groen en onkruid laten groeien. Zodat het wild ook daar hun voedsel kan vinden.en er meer aandacht is voor in stand houden van de balans wild verzorgen naast het jagen. En niet deze hypocriete houding tegenover biologische hobby boeren.

 2. Jagen is in Spanje net als in de rest van europa een “grondwettelijk RECHT”dus hoe durven de zgn dierenvrienden die met droge ogen kip eten waarvan er alleen in nederland al zo’n 650.000.000 ( ja, je leest het goed zeshonderdvijftig miljoen) geslacht worden voor de consumptie, kippen die een welliswaar heel kort( 7 weken) onwaardig bestaan geleid hebben.
  Jagers zijn ook natuurbeheerders Nederland had samen met Duitsland de grootste wilddichtheid per KM2, totdat onze onvolprezen minister van Aartsen onder druk van zijn echtgenote die bestuurslid van Kritisch Faunabeheer is de jacht voor 90% inperkte .
  Van deze wilddichtheid die onlosmakelijk verbonden is aan een soortendiversitijd is sindsdien niet veel meer over.
  Dus mensen blijf maar lekker ageren tegen de jacht dan gaat de natuur vanzelf naar de KL.TE

 3. goed initiatief, het moet maar eens stoppen dat jagers steeds maar in een slecht daglicht worden gesteld. Het zijn de gewone Spanjaarden die hun hond op straat zetten en naar walgelijke stierengevechten gaan..

 4. Really??? Ze willen respect?? Dat gaat hem niet worden hoor! We kunnen rustig stellen dat jagers in Spanje een walgelijk volkje is met gruwelijke behandeling van dieren in het wild en hun honden. Ze behandelen hun honden op een vreselijke manier en ook het transport en houden van hun honden tergt elke verbeelding. Iedereen die bij een van de asielen in Spanje werkt of vrijwilliger is, kan hier een heel boek over open doen!! Van mij mag er per direct een verbod op elke vorm van jacht komen.

  1. En wie houdt dan de stand van het wild in balans en zorgt ervoor dat we niet over 1 of 2 jaar al meer wilde zwijnen hebben dan mensen? Zoals iemand anders al onder een ander artikel schreef, elk verhaal heeft 2 kanten. Het zo zwart-wit stellen is niet mogelijk.

   Jij bent wellicht 100% veganist?? Als dat je overtuiging is, dan prima, niemand die je daarop aanvalt. Maar alle jagers maar als dierenmishandelaars benoemen, gaat veel te ver.
   Er zijn er zat die het doen als werk, puur omdat je het wild niet oneindig door kan laten fokken.
   Denk dat de meesten ook gewoon goed voor hun honden zorgen, want voor hen zijn het werkhonden/personeel en die behandel je goed.

   Uitzonderingen zijn er altijd.
   Lees even het artikel over de gek die paarden seksueel heeft misbruikt, dat was 1 man, gaan we dus nu ook alle mannen maar afschaffen en verbieden? Dat is toch wel erg krom.

   Als men goede regels heeft en die nakomt, is er niets aan de hand. Zoals bij alles, zodra zaken of mensen extreem worden, dan gaat het fout.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken