skip to Main Content

60.000 mensen zonder telefoon en internet in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Duizenden mensen aan de Costa del Sol zitten nog steeds zonder telefoon na de brand in een centrale bij Telefónica in de stad Málaga. Volgens bronnen bij het bedrijf waren op zaterdagavond 50% van de telefoonlijnen hersteld, maar kan er nog geen uitsluitsel worden gegeven over het volledige herstel van de dienstverlening. Hieronder valt ook de mobiele telefoniedienst van Movistar en ADSL.

Naar de oorzaken van de brand wordt nog steeds onderzoek gedaan. De helft van een telefooncentrale is volledig verbrand. Deze moet met nieuw materiaal worden vervangen. Hieraan werken zo’n 200 technici.

Naar schatting zijn er 60.000 gedupeerden, hoewel men het precieze aantal niet weet. Het gaat om het meest ernstige probleem sinds het bestaan van de centrale in Málaga.

DNI

Doordat internet van het politiebureau ook plat ligt, kunnen er tijdelijk geen nieuwe identiteitsbewijzen worden uitgegeven. De nationale politie van Malaga heeft burgers die dringend een document nodig hebben, zich kunnen wenden tot de bureau’s in het centrum, het noorden of westen van de stad.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend