skip to Main Content
Een dode en twee gewonde toeristen na vallen (of springen) van balkon Mallorca en Ibiza

Een dode en twee gewonde toeristen na vallen (of springen) van balkon Mallorca en Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

balconing1MALLORCA – De zomer is begonnen en alles lijkt erop dat ook deze zomer weer veel jongeren proberen van het balkon van hun hotelkamer of appartement het zwembad in te springen, het zogenaamde “balconing”. Een dodelijk spelletje blijkt wel weer nadat dit weekend er een dode en twee gewonde toeristen te betreuren waren op Mallorca en Ibiza.

Het is nog niet bekend of het hier om “balconing” gaat of dat het ongevallen waren maar feit is dat een 47 jarige man uit Finland zondag om het leven kwam toen hij vanaf de vierde verdieping in een appartementencomplex in de badplaats Calvía op Mallorca naar beneden viel.

Op zaterdag raakte een 55 jarige Britse toeriste gewond aan haar rug toen zij vanaf haar balkon op de tweede verdieping naar beneden viel in een hotel in Sant Antoni de Portmany op Ibiza.

Op vrijdag raakte tenslotte een 27 jarige Britse toerist gewond toen ook hij vanaf de eerste verdieping naar beneden was gevallen en op zijn rug terecht kwam. Dit voorval gebeurde in een hotel in de badplaats Magaluf op Mallorca.

Bij de ongevallen op zaterdag en zondag waarbij oudere vakantiegangers gewond raakten en overleden wordt niet gedacht aan een geval van “balconing”. In het geval van de 27 jarige toerist echter wel. Laten we hopen dat het deze zomer geen gekkenhuis wordt met deze rare en vaak dodelijke trend. Alleen op Mallorca moesten vorig jaar zomer twintig gevallen van “balconing” onderzocht worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken