skip to Main Content
Spanje’s grootste muzikale rampen op het Eurovisiesongfestival
123RF

Spanje’s grootste muzikale rampen op het Eurovisiesongfestival

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Rampen Spanje Eurovisiesongfestival

123RF

MADRID – Spanje heeft het geluk om als groot land altijd mee te kunnen doen met het Eurovisiesongfestival maar dat wil niet zeggen dat ze altijd even succesvol zijn. Voor Spanje is het goed nieuws dat ze automatisch meedoen want als het land met voorrondes om een plaats zou moeten strijden, dan zou het er vaak niet zo rooskleurig uitzien voor de Spaanse deelname.

Spanje doet al 57 jaar mee met het Europese muziekfestival en tijdens de laatste editie in 2017 was Manel Navarro zo slecht dat het land met slechts 5 punten als laatste eindigde met het lied “Do it for your lover”. Amaia en Alfred moeten in 2018 het slechte resultaat van vorig jaar doen vergeten met hun liefdesliedje.

Laten we hopen voor Spanje dat dit op zaterdag 12 mei ook het geval zal zijn en dat Amaia en Alfred niet volgend jaar op de onderstaande lijst van grootste muzikale rampen tijdens het Eurovisiesongfestival staan.

1962

Tijdens het tweede jaar dat Spanje meedeed met het Eurovisiesongfestival wist zanger Victor Balaguer met het lied “Llámame” in Luxemburg niet verder te komen dan de 13e plaats (van de 16) met 0 punten.

1965

In 1965 gebeurde hetzelfde als in 1962 toen Conchita Bautista met het lied “Estando contigo” niet verder kon komen dan de 9e plaats met opnieuw 0 punten, een gelijkspel met drie andere landen.

1983

In dit jaar wist Spanje opnieuw 0 punten te verdienen in München met het lied “Quien maneja mi barca” gezongen door Remedios Amaya. Ze haalde de laatste plaats.

1999

Dat jaar werd het Eurovisiesongfestival gehouden in Kroatië en deed Spanje mee met Lydia Rodríguez en het lied “No quiero escuchar” waarmee ze de laatste plaats haalde.

2005

Het damestrio Son de Sol wist met het lied “Brujeria” niet de jury en andere landen te overhalen om veel punten te geven want ze eindigden met 28 punten op plaats 21 (van de 24).

2006

In 2006 deden de dames van Las Ketchup mee met het lied “Bloody Mary” waarmee ze slechts 18 punten kregen en op de 21e plaats van de 24 eindigden. Enkele jaren later wist Las Ketchup toch een hit te scoren met het pakkende “Aserejé” ofwel The Ketchup Song (isaythehiphophiphop…..)

2009

Dat jaar deed Soraya Arnelas mee met het disco-achtige lied “La noche no es para mí”. Het klonk leuk maar niet goed genoeg want ze eindigde voorlaatste op de 23e plaats.

2011

Lucía Pérez mocht in 2011 meedoen met “Que me quiten lo bailao”wat in het Engels “They can’t take the fun away from me” is en ze met 50 punten eindigde op de 23e plaats, van de 25.

2013

In dit jaar kreeg de zangeres Raquel del Rosario van El Sueño de Morfeo slechts 8 punten omdat er tijdens het optreden van alles fout ging omdat ze te nerveus was.

2017

“Do it for your lover” van de jonge zanger Manel Navarra wist in de 2017 editie niet het beoogde resultaat te behalen wat men verwacht had. Manel zong enkele valse noten en daar werd hij door de landen jury op afgerekend door hem slechts 0 punten te geven. Gelukkig kreeg Manel nog 5 punten van het publiek maar kwam hij toch niet verder dan de laatste plaats.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Typisch Nederlandse mentaliteit: wat niet uit Nederland komt is te min en wordt naar beneden gehaald. Het wordt tijd dat jullie wakker worden: Nederland is al lang niet wat het was. En zo fantastisch is het nooit geweest.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken