skip to Main Content
Nieuw master-gate schandaal met de minister voor Volksgezondheid in de hoofdrol (UPDATE)
El Diario

Nieuw master-gate schandaal met de minister voor Volksgezondheid in de hoofdrol (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Nieuw master schandaal met een minister in de hoofdrol

El Diario

MADRID – Is het niet de universitaire master van de voormalige regiopremier van de Comunidad de Madrid Cristina Cifuentes (PP) en die van de huidige PP-partijleider Pablo Casado die de krantenkoppen van de Spaanse media bezetten, dan is het wel het nieuwste master-gate schandaal met de huidige minister voor Volksgezondheid Carmen Montón (PSOE) in de hoofdrol. En opnieuw is het startpunt de universiteit Rey Juan Carlos in Madrid.

Het ministerie van Volksgezondheid, Consumptie en Sociaal Welzijn (Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social) heeft sinds begin juni dit jaar als minister Carmen Montón Giménez die nu onder vuur ligt in de Spaanse pers vanwege een vermeende fraude met haar universitaire master. Uiteraard heeft de minister zelf in een persconferentie aangegeven dat daar niets van waar is maar dat hebben we eerder gehoord in het geval van Cifuentes en Casado (die nog onderzocht worden).

Uiteraard dient men te geloven in de onschuld totdat het tegendeel bewezen is maar in Spanje is het vaak zo dat waar rook ook vuur is. Journalisten van de krant El Diario hebben het vermeende schandaal aan het licht gebracht, een krant die dat eerder ook al deed met de voormalige regiopremier Cristina Cifuentes (PP) die vanwege het schandaal moest opstappen en met de master van Pablo Casado, de recent gekozen nieuwe PP-partijleider.

Volgens de krant El Diario heeft de minister van Volksgezondheid een master in Interdisciplinair Gender Studies aan de Openbare Universiteit Rey Juan Carlos in het studiejaar 2010/2011 waarvoor ze een gemiddelde score van 8,43 wist te halen. De krant zegt echter dat de helft van de onderwerpen en opdrachten voltooid zijn, dat wil zeggen 6 van de 12 (plus een laatste werkstuk). Is hier sprake van een “trato de favor” omdat Montón ten tijde van deze masterstudie al een woordvoerder was van de PSOE?

Het duurde niet lang of de oppositiepartijen Ciudadanos en Partido Popular eisen een parlementaire sessie rondom dit nieuwe schandaal binnen de PSOE-regering die nog pas drie maanden jong is.

Wordt de huidige minister van Volksgezondheid, Consumptie en Sociaal Welzijn Carmen Montón het nieuwste master-gate slachtoffer in Spanje? Zal Montón gedwongen worden door premier Pedro Sánchez om op te stappen vanwege het schandaal?

[su_highlight background=”#FFE0B2″]UPDATE: Nog geen 48 uur nadat het nieuwe schandaal rondom een universiteitsmaster in de media kwam is de minister op dinsdagavond opgestapt. Sinds de eerste publicatie kwamen er steeds meer tegenstrijdige details naar buiten waardoor de minister van Volksgezondheid een beslissing moest nemen.[/su_highlight]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Je vraagt je inmiddels af wat voor rol de universiteit hierin heeft gespeelt?
  Is dit het bekende topje van de ijsberg?
  Feit is dat dit soort praktijken, zoals dat heet: “mangas”, “enchufes” en “amiguetes” door de hele Spaanse samenleving voorkomen.

 2. Hahah, gender studies aan de open universiteit. Zelfs als ze het heeft gedaan, dan is mijn spaarkaart van de Carrefour nog meer waard.

 3. Was dit een PP minister geweest, dan stonden hier nu bergen reacties.
  Nu blijft het (voorlopig) stil….grappig om te zien.

  1. PP, PSOE ik denk dat beiden niet helemaal jofel zijn, Cs is dat ook niet. Zie toch het liefst Podemos. Maar wat mij het ergst hekelt is dat er weinig aan de landelijke problemen gedaan word. In plaats daarvan gooien de heren en dames continu modder naar elkaar. PP is daar erg goed in en PSOE kan er ook een houtje van. Heel belangrijk punt is Elektriciteit de prijzen blijven maar stijgen en nog steeds grijpt er niemand in. Toen niet nu ook niet.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken