skip to Main Content
Salou wil vanwege de problemen na de hevige regenval een rampgebied worden
Diari de Tarragona

Salou wil vanwege de problemen na de hevige regenval een rampgebied worden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Salou wil na de hevige regenval een rampgebied worden

Diari de Tarragona

TARRAGONA – De regen heeft ook aan de Costa Dorada voor veel problemen gezorgd zoals in Tarragona, diverse gemeenten aan de Costa Dorada en ook de grootste badplaats Salou. Het is voor de inwoners niets nieuws meer dat als het regent een deel van de stad compleet weggevaagd wordt en straten, pleinen en woningen onderlopen met water.

Vanwege de regenval wil de badplaats Salou net zoals Sant Llorenç des Cardassar op Mallorca waar 10 doden vielen, tot rampgebied (zona catastrófica) verklaard worden. Als dat eenmaal gebeurd is dan kunnen inwoners en de gemeente makkelijker vergoedingen vragen aan verzekeringsmaatschappijen.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd en het zal waarschijnlijk, ondanks de werkzaamheden van de gemeente om het te voorkomen, ook niet de laatste keer zijn. Het is de barranco de Barenys die vanwege de regenval in de stad Reus en de bergen in korte tijd gevuld wordt met water dat een weg zoekt richting het laagst gelegen deel bij de kust.

Het probleem is echter dat een deel van de wijk La Salut (tussen Salou centrum en Cambrils, nabij de Camping Sanguli) lager gelegen is dan het zeeniveau en dat de woningen, garages en straten die daar liggen te maken krijgen met de hevige regen. Daarbij moet verteld worden dat een deel van de problemen ook komt omdat de rivierbeddingen vol liggen met puin wat niet opgeruimd wordt wat dus mee wordt genomen door het wassende regenwater.

Volgens de politie in Salou kwam daar nog het probleem bij dat twee grote bomen door de kracht van het water omvielen en werden meegesleurd en de waterstroom nabij Camping Sanguli blokkeerde waardoor het kolkende regenwater naast de rivierbedding een weg zocht richting zee. Het gevolg was dat de straten Calle Carles Roig, Sol Valencia en tussen de pleinen La Provincia en Plaza Venus alles onder liep met water, struiken, bomen, afval en modder.

Er kwam dinsdagavond en woensdagnacht meer dan 120 l/m2 uit de hemel vallen in Salou en op meerdere plaatsen in de provincie Tarragona. Naast de hierboven beschreven problemen waren er meer plaatsen in Salou die te maken hadden met ondergelopen straten zoals de Plaza Europa, Calle Barcelona en de Avenida Carles Buigas.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Met alle sympathie voor de getroffen bewoners maar bouwen en/of wonen onder zeeniveau is gewoon om problemen vragen; het is ook zo dat rioleringen op sommige plaatsen nauwelijks of niet aanwezig zijn : he t water loopt gewoon van hoog naar laag en de miserie volgt. In Belgie bestaat het probleem ook; op laag gelegen plaatsen met moeilijke afwatering bouwen is niet zo’n goed idee. Daarbij komt nog de “betonisering” door nieuwe autowegen, opritten van villa’s waar 3 auto’s moeten kunnen staan,enz….Waar moet al dat regenwater dan, op tijd,heen?…..Stof om over na te denken…..

    1. Tussen de Lidl en camping sanguli is een onbebouwd gebied dat geheel dichtgegroeid is met bamboe,dit gedeelte loopt vol en de bamboe stroomt mee met het water en blokkeert alle afvoerkanalen.je zou denken ruim dit terrein op en maak er een opvangbekken,maar nee hoor,men laat liever de straten en woningen bij elke hoosbui onderlopen.zeer amateuristisch van de gemeente Salou dit.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken