skip to Main Content
Staking Spaans spoorwegpersoneel tijdens de Kerstperiode
Archieffoto

Staking Spaans spoorwegpersoneel tijdens de Kerstperiode

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het spoorwegpersoneel dat werkzaam is bij Renfe en Adif gaat staken. De vakbond CCOO heeft aangekondigd dat het werk neer wordt gelegd op 21 december en 7 januari, dus net voor de Kerst en net na Driekoningen. Er wordt gestaakt omdat er een gebrek aan personeel is waarbij de vakbond eist dat de Spaanse spoorwegdienst met een plan begint om banen te creëren.

Deze nieuwe stakingsdagen komen bij de dagen die al eerder waren aangekondigd door de vakbond CCOO waarop ook gestaakt wordt. Het gaat daarbij om 13 en 14 december en 21 en 28 december waarop al stakingen waren aangekondigd door een andere sector (gestión de la circulación) binnen het spoorwegnetwerk in Spanje.

De stakingen vallen deels samen met de zogenaamde “operación salida y retorno” wat dagen zijn waarop het extra druk is bij de Spaanse treinen vanwege het vertrek voor de Kerst en terugkomst na Driekoningen. De kans is echter groot dat er een minimale dienstverlening dient te zijn waardoor veel mensen niets zullen merken van de stakingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken