Voor het eerst meer corona-besmettingen in Nederland dan in Spanje

Voor het eerst meer corona-besmettingen in Nederland dan in Spanje
Beeld: 123rf (aangepast)

Voor het eerst meer corona-besmettingen in Nederland dan in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tot voor kort was Spanje het Europese land met de meeste besmettingsgevallen en corona-doden maar op donderdag is er in de dagelijkse corona-cijfers iets heel anders te zien. Op donderdag werden er door het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid in een etmaal 7.995 nieuwe besmettingsgevallen of positief geteste personen gemeld wat minder is dan het aantal in Nederland.

Terwijl men in Spanje melding deed van 7.995 nieuwe op corona positief geteste personen steeg dat in Nederland op donderdag naar 8.793 (en op vrijdag naar 8.894) nieuwe coronagevallen. Dat is op donderdag 798 gevallen meer dan in Spanje en gekeken naar de Nederlandse cijfers van 6.589 op woensdag is dat 2.204 coronagevallen meer in 24 uur tijd.

Doden

De cijfers wat betreft besmettingsgevallen in Spanje zijn al dagen of zelfs weken aan het dalen maar dat wil absoluut niet zeggen dat de corona-crisis voorbij is. Als we namelijk kijken naar het aantal corona-doden dan stierven er van woensdag op donderdag volgens de Spaanse cijfers nog steeds 325 personen wat een zeer hoog aantal is. In Nederland werd op donderdag melding gedaan van 64 doden (en op vrijdag 65 doden) wat dus veel minder is dan in Spanje. 

Ziekenhuis

Wat betreft de ziekenhuisopnames wordt er in Spanje nog steeds gesproken van 11.695 Covid-patienten waarvan 2.158 patiënten op de intensive care afdelingen. In Nederland lagen er op donderdag 1.648 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 469 op de intensive care afdelingen terwijl dit op vrijdag steeg naar 1.681 Covid-patiënten waarvan 472 op de IC. 

Corona-incidentie

Ondertussen heeft Spanje vanwege de verbeterde cijfers een van de laagste corona-incidenties van de Europese Unie. In Spanje is het aantal Covid-gevallen per 100.000 inwoners over de afgelopen 14 dagen gedaald naar 218,8 terwijl dat in Nederland 477,2 is en in België 254,1.

Uiteraard kunnen de drie landen niet met elkaar vergeleken worden wat betreft inwoners en grootte van het land want Spanje is 12 keer groter dan Nederland en 16 keer groter dan België. In Spanje wonen meer dan 47 miljoen inwoners terwijl dat in Nederland meer dan 17 miljoen en in België meer dan 11 miljoen inwoners zijn.

Beeld: EDCD
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.