skip to Main Content

Topkok Ferran Adrià opent nieuwe (betaalbare) tapasbar in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Ferran Adrià, hoofdchef van het wereldberoemde restaurant El Bulli, opende gisteren een tapasbar in Barcelona waar geen reserveringen voor worden aangenomen. Liefhebbers van de moleculaire gastronomie van de topchef kunnen gewoon binnenwandelen en iets eten voor een fractie van de normale prijzen.

De tapasbar heet 41 Grados en is gevestigd in het district Paralelo in de Catalaanse hoofdstad. Het menu bevat gerechten die lijken op die in Adrià’s restaurant worden geserveerd, waaronder crèpe van Pekingeend en marshmallow wolkjes van limoen en kokos.

Terwijl de kosten voor dineren in het vijf maal tot beste restaurant ter wereld verkozen El Bulli, kunnen oplopen tot  500 euro voor twee personen exclusief wijn, kost een maaltijd in 41 Grados veel minder. Er zijn al gerechten voor 7 euro verkrijgbaar.

Onderzoekscentrum

De Adrià-broers openen nog een tapasrestaurant in Barcelona volgende maand. Dit zal ‘Tickets’ gaan heten en wél reserveringen aannemen. Vorig jaar besloot Adrià El Bulli voor twee jaar te sluiten. Vanaf 2014 zal het heropend worden als een culinair onderzoekscentrum.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend