skip to Main Content
Het is koud aan de Costa Blanca met -7,5 graden
Freepik

Het is koud aan de Costa Blanca met -7,5 graden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – In principe zal de koudegolf die over grote delen van Spanje trekt vanaf zaterdag moeten verdwijnen waarbij de temperaturen weer omhoog gaan maar de provincie Alicante heeft te maken gehad met de laagst gemeten temperaturen sinds 2012.

Terwijl deze zaterdagmorgen de laagste temperaturen van Spanje volgens de Spaanse weerdienst Aemet werden gemeten op de bergpas El Pico in Ávila met -9,9 graden, Sanabria in Zamora met -9,8 graden en Molina de Aragón in Guadalajara met -9,4 graden was het ook koud in de Comunidad Valenciana regio.

In de provincie Alicante daalde het kwik tot -7,4 graden in Villena waar dit zaterdag om 7.50 uur werd gemeten terwijl het -6,9 graden werd om 8.30 uur in Jalance in de provincie Valencia.

In de gemeente Pinoso in Alicante werd om 7.10 uur zaterdagmorgen een temperatuur gemeten van -6,4 graden terwijl dat -6,3 graden was in Ademuz in Valencia en -6,2 graden ini Fontanars dels Alforins in Valencia.

Andere lage temperaturen werden volgens de Aemet gemeten in Chiva met -6 graden, Vilafranca met -4,3 graden, Oliva met -0,9 graden, Jávea met -0,6 graden en in de provinciale hoofdsteden Alicante 0 graden, Valencia 2,4 garden en Castellón 3,1 graden.

Overdag is het echter een ander verhaal en worden er hogere temperaturen gemeten zoals 15,6 graden om 12.30 uur zaterdagmiddag in Javea of 14,5 graden in Vinaros en 13,9 graden bij het vliegveld Alicante-Elche en 13,3 graden in de stad Alicante.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Hier in Camposol is het ook koud, + 1 graden. Maar gelukkig stijgt de temperatuur rond het middag uur dan alweer snel naar de 14/15 graden

  2. Hier gelukkig niet kouder dan +1 en vanaf morgen gaat de temperatuur weer wat omhoog en voor maandag staat er weer 18 graden!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken