menu: rubrieken, zoeken & meer

Vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje verlengd

Vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje verlengd
Beeld: 123rf

Vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje verlengd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft tijdens de wekelijkse ministerraad op dinsdag besloten het vlieg- en reisverbod voor vluchten en schepen tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk en vice versa te verlengen tot 2 februari. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de Britse virusmutatie van het coronavirus.

Terwijl het aantal corona-besmettingen na de feestdagen blijft stijgen in Spanje en de regionale overheden hun maatregelen aanscherpen, werd maandag bekend dat er in Spanje 70 besmettingsgevallen bekend zijn met de Britse virusmutatie SARS-COV-2 VUI 202012/0.

Op 22 december werd na enige vertraging ook in Spanje een vlieg- en reisverbod ingesteld zodat het naar Spanje reizen met het vliegtuig of ferry onmogelijk werd. Alleen reizigers met de Spaanse nationaliteit en officiële inwoners (residentes) van Spanje en Andorra mochten naar Spanje reizen.

Datzelfde geldt nu nog steeds en in principe geldt dit reisverbod voor het Verenigd Koninkrijk tot 19 januari maar dat is dus nu officieel met twee weken verlengd tot 2 februari 2021.

Tot die datum mogen dus alleen reizigers met de Spaanse nationaliteit en Britten of andere nationaliteiten met een officiële woonplaats (residencia) in Spanje of Andorra naar Spanje reizen met het vliegtuig of boot/ferry.

Eenmaal op het vliegveld of in de haven krijgen de reizigers een extra PCR-test waarvan de ook al de negatieve testresultaten mee moeten nemen, net zoals alle internationale reizigers sinds 23 november 2020.