skip to Main Content
Spaanse politie rolt criminele bende wat besmet groente en fruit verhandelde op

Spaanse politie rolt criminele bende wat besmet groente en fruit verhandelde op

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

groentefruit1MADRID – De Spaanse Guardia Civil heeft 20 leden van een crimineel netwerk opgepakt wegens handel in ‘besmette’, verse’ groenten en fruit. Zij exporteerden deze producten vanuit Spanje naar Rusland en worden beschuldigd van misdaden van valse imitatie en valsheid in geschrifte.

Het onderzoek naar het criminele netwerk werd op verzoek van de Border Inspection Services van het Spaanse ministerie van Landbouw, Voedsel en Milieu (MAGRAMA) gestart. Het ministerie kreeg klachten van de Russische autoriteiten met betrekking tot de export van AGF-producten door diverse Spaanse bedrijven. Bij controle aan de Russische grens bleken de producten besmet.

Na onderzoek blijkt dat het bedrijf dat verantwoordelijkheid draagt voor de export oorspronkelijk gelegen is in Estland. Ze gebruiken de identiteit van producenten in Almeria, Murcia en Valencia zonder hun toestemming en vervalsten zowel nationale als internationale vervoersdocumenten. Het bedrijf werkte samen met een advies- en exportmanagementbureau in Girona, die naar verluidt verantwoordelijk is voor de vervalsing van fytosanitaire certificaten voor de export naar derde landen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken