Vanaf 1 maart geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

Vanaf 1 maart geen coronapas-verlichting meer in de horeca in de Valencia regio
Beeld: SpanjeVandaag

Vanaf 1 maart geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

VALENCIA – Het is bevestigd: vanaf dinsdag 1 maart 2022 geldt er geen coronapas-verplichting meer in de Valencia regio. Het is vanaf die datum dus niet meer noodzakelijk om een coronapas te laten zien bij het betreden van bars, restaurants en nachthoreca in de provincies Alicante, Valencia en Castellón. Omdat de corona-situatie beter is geworden en de dreiging van de Omicron-variant aan het dalen is, wordt het tijd om bepaalde corona-maatregelen in de autonome regio los te laten, aldus de regionale premier van de Comunidad Valenciana.

De coronapas-verplichting in de Valencia regio geldt nog tot en met maandag 28 februari in de horeca (binnen), nachthoreca, bioscopen, sportscholen en openbare overdekte zwembaden waar horecavoorzieningen zijn, bij bezoek aan ziekenhuizen en bejaardencentra. Maar vanaf dinsdag 1 maart komt die verplichting in de valencia regio te vervallen. 

De regionale premier van de Comunidad Valenciana, Ximo Puig, heeft zaterdag in een radio-interview bevestigd dat het volgens hem niet meer nodig is om vanaf 1 maart nog een coronapas te laten zien als je iets wilt gaan drinken of eten in de binnenruimtes van een bar of restaurant of als je wilt gaan dansen of een film wilt gaan bekijken. 

De coronapas-verplichting geldt in de Valencia regio sinds 4 december 2021 en werd op 24 december 2021 verlengd en uitgebreid naar meer ruimtes. Die verplichting was toen geldig tot en met 31 december 2021 maar werd met 15 dagen verlengd en daarna nog eens verlengd tot en met 28 februari 2022, elke keer met toestemming van het regionale Hooggerechtshof van de Valencia regio.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.