menu: rubrieken, zoeken & meer

Vanaf 1 maart geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

Vanaf 1 maart geen coronapas-verlichting meer in de horeca in de Valencia regio
Beeld: SpanjeVandaag

Vanaf 1 maart geen coronapas-verplichting meer in de horeca in de Valencia regio

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Het is bevestigd: vanaf dinsdag 1 maart 2022 geldt er geen coronapas-verplichting meer in de Valencia regio. Het is vanaf die datum dus niet meer noodzakelijk om een coronapas te laten zien bij het betreden van bars, restaurants en nachthoreca in de provincies Alicante, Valencia en Castellón. Omdat de corona-situatie beter is geworden en de dreiging van de Omicron-variant aan het dalen is, wordt het tijd om bepaalde corona-maatregelen in de autonome regio los te laten, aldus de regionale premier van de Comunidad Valenciana.

De coronapas-verplichting in de Valencia regio geldt nog tot en met maandag 28 februari in de horeca (binnen), nachthoreca, bioscopen, sportscholen en openbare overdekte zwembaden waar horecavoorzieningen zijn, bij bezoek aan ziekenhuizen en bejaardencentra. Maar vanaf dinsdag 1 maart komt die verplichting in de valencia regio te vervallen. 

De regionale premier van de Comunidad Valenciana, Ximo Puig, heeft zaterdag in een radio-interview bevestigd dat het volgens hem niet meer nodig is om vanaf 1 maart nog een coronapas te laten zien als je iets wilt gaan drinken of eten in de binnenruimtes van een bar of restaurant of als je wilt gaan dansen of een film wilt gaan bekijken. 

De coronapas-verplichting geldt in de Valencia regio sinds 4 december 2021 en werd op 24 december 2021 verlengd en uitgebreid naar meer ruimtes. Die verplichting was toen geldig tot en met 31 december 2021 maar werd met 15 dagen verlengd en daarna nog eens verlengd tot en met 28 februari 2022, elke keer met toestemming van het regionale Hooggerechtshof van de Valencia regio.