skip to Main Content
Spaans platform ter verdediging van de Paella wil een eigen WhatsApp emoji

Spaans platform ter verdediging van de Paella wil een eigen WhatsApp emoji

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

paellaemoji1MADRID – Het uit Valencia afkomstige platform “La Paella Valenciana” heeft aan het Spaanse congres gevraagd of ze een officieel verzoek willen sturen naar de eigenaars van WhatsApp om een emoji symbool van een paella pan toe te voegen aan het assortiment tekens en afbeeldingen. Het zou een goede promotie zijn, niet alleen voor Valencia als regio en de Paella als gerecht maar voor heel Spanje als merk.

Zou het niet makkelijk zijn als de Spanjaarden een WhatsApp berichtje kunnen versturen met daarin een afbeelding van een gevulde paella pan voor de eerstkomende maaltijd. Dat wil het platform ter verdediging van de Valenciaanse paella bereiken door aan WhatsApp te vragen een emoji toe te voegen.

Op dit moment zijn er al ongeveer 50 afbeeldingen in WhatsApp die verwijzen naar eten en drinken en waarom niet een paella pan daarbij. Dat wil men bereiken met de campagne #PaellaEmoji via Twitter, een actie die door veel Spanjaarden gesteund wordt maar zelfs al wereldwijd bekendheid weet te krijgen. De Spaanse komiek Eugeni Alemany is zelfs naar het hoofdkantoor van WhatsApp in Silocon Valley in Amerika gereisd om persoonlijk de toevoeging van de Paella pan te vragen.

Voorlopig zijn er al veel politici van alle partijen die het initiatief steunen en tevens hopen dat er snel een paella pan wordt toegevoegd aan WhatsApp. Op die manier kunnen meer dan 600 miljoen gebruikers kennis maken met de Valenciaanse Paella – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken