skip to Main Content
Meer dan 100 bosbranden actief in het “groene” Asturië en Cantabrië

Meer dan 100 bosbranden actief in het “groene” Asturië en Cantabrië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OVIEDO – Ondanks het feit dat het geen zomer is en in principe de bossen en natuur natter zouden moeten zijn dan in de zomer, hebben de deelstaten Asturië en Cantabrië te maken met meer dan 100 bos- en natuurbranden. 61 van deze bosbranden vinden plaats in de regio Asturië en 40 van de natuurbranden hebben al honderden hectare natuur en bos in de as gelegd in Cantabrië.

Sinds zaterdag hebben de deelstaten Asturië en Cantabrië te maken met 101 bosbranden. Waarschijnlijk zijn deze aangestoken. Van de 61 bosbranden die plaatsvinden in Asturië zijn er nog 57 actief en hebben de gemeenten Allande, Aller, Belmonte de Miranda, Cabrales, Cangas de Onís, Onís, Tineo, Caso, Grao, Lena, Llanes, Oviedo, Piloña, Ponga, Peñamellera Alta, Peñamellera Baja, Santo Adriano, Sobrescobio, Somiedo en Valdés te maken met bosbranden en natuurbranden.

In de deelstaat Cantabrië hebben de gemeenten Viaña, Lamiña, Carmona en de valleien Valle del Nansa en Valle del Saja te maken met 40 bos- en natuurbranden. Ook vinden er branden plaats in de gemeenten Junta de Voto, Arredondo, Soba en Ramales. Gelukkig vinden deze branden plaats in natuur gelegen ver van de bebouwde wereld waardoor de inwoners geen gevaar lopen en niemand geëvacueerd moest worden.

Het is niet de eerste keer dat er in deze regio’s bosbranden plaatsvinden in de wintermaanden. Experts menen dan ook dat deze branden opnieuw zijn aangestoken, net zoals in de winter van 2015/2016 toen er meer dan 160 kleinere en grotere bosbranden voor veel schade zorgden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Verschrikkelijk dat er mensen zijn die dit doen, Ze komen zichzelf eens tegen, maar dan is er geen weg meer terug voor deze parasieten.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken