70.000 inwoners van Catalaanse steden in quarantaine vanwege coronavirus

70.000 inwoners van Catalaanse steden in quarantaine vanwege coronavirus
Beeld: Twitter

BARCELONA – De regionale autoriteiten van Catalonië hebben donderdag een vergaande beslissing genomen wat direct gevolgen zal hebben op de inwoners van diverse steden en dorpen die deze niet mogen verlaten terwijl mensen die er niet wonen er niet naartoe mogen. Het gaat om de steden Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida Montbui en Ódena in de provincie Barcelona en een totaal van 70.000 inwoners. De reden is de enorme stijging van coronavirus besmettingen.

LEESTIP: MAATREGELEN NOODTOESTAND SPANJE (update)

In het ziekenhuis van de stad Igualada zijn plotsklaps 49 personen die besmet zijn met het coronavirus waarvan 33 medisch personeel terwijl er 3 personen om het leven zijn gekomen in het ziekenhuis. Vanwege deze zeer snelle uitbraak heeft de Generalitat besloten de stad met 40.000 inwoners af te sluiten. 

Inwoners mogen vanaf 24 uur donderdagavond de stad niet meer verlaten en aanwezigen die daar niet woonachtig zijn moeten voor middernacht de stad verlaten als ze nog wel willen komen want daarna worden de wegen afgesloten en gecontroleerd door de Catalaanse politie. Agenten controleren daarna of men in Igualada woont, zoniet komt men er niet meer in. 

Deze maatregel of ‘confinamiento’ is donderdagavond om 21 uur ingegaan en geldt voor de stad Igualada met 40.000 inwoners, en de steden/dorpen Vilanova del Camí, Santa Margarida Montbui en Ódena waardoor het aantal inwoners oploopt naar 70.000.

Zoals het er nu naar uitziet zal deze maatregel in ieder geval gelden voor twee weken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

Reageer op dit artikel

  Abonneren  
Abonneren op
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.