skip to Main Content
Het weer tijdens de Paasweek of ‘Semana Santa’ in Spanje
123rf

Het weer tijdens de Paasweek of ‘Semana Santa’ in Spanje

MADRID – Alle weersvoorspellers zijn het met elkaar eens dat het weer voorspellen voor een langere periode zoals de Semana Santa Paasweek tussen 14 en 22 april lastig is. Maar aangezien veel mensen op vakantie gaan richting de kust of de bergen wil men graag weten wat het weer gaat doen. Dit weekend is het in ieder geval langs de Middellandse Zeekust en op de eilanden zomers met temperaturen tot wel 30 graden. De rest van de Paasweek is wisselvallig te noemen.

De Spaanse weerdienst Aemet heeft een speciaal bulletin uitgebracht met daarin voorzichtige voorspellingen voor de periode 13 tot en met 21 april, samenvallend met de Semana Santa vakantieperiode. Lees het bericht HIER (in het Spaans).

Zaterdag 13 en zondag 14 april

In het weekend wordt het in praktisch heel Spanje mooi weer met een strakblauwe lucht en in mindere mate kans op lichte bewolking. Zaterdagavond is er kans op bewolking en regen in het noordwesten van Spanje in de regio Galicië waarna de regen zich verder over het noorden van Spanje zoals in Asturië en León kan verspreiden in de nacht van zaterdag op zondag.

De temperaturen zijn echter stijgende tussen de 23 en 25 graden op zaterdag waarbij deze kunnen oplopen tot 30 graden op zondag in Valencia, Alicante en Murcia en 25 graden in Sevilla, Córdoba en Málaga. Maar de rest van Spanje zal ook aangename temperaturen hebben tussen de 18 en 22 graden.

Maandag 15 en dinsdag 16 april

Op maandag zal een nieuw actiever front zich verplaatsen van west naar oost met mogelijk regenval in het noordwesten en midden van het land. De regen zal de Middellandse Zeekust en het zuiden niet bereiken. Op dinsdag is er kans op regen in het noorden van Catalonië en op de Balearen waarbij er ook wat regen kan vallen in het noorden van de Canarische Eilanden.

Woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 april

Op woensdag zal de noordwestkust van Spanje in Galicië opnieuw te maken krijgen met een Atlantisch front wat op donderdag een groot deel het weer in het noorden en noordoosten van het land zal beïnvloeden. Er is minder kans op neerslag in het zuiden en zuidoosten van het land en op de Balearen. Op de Canarische eilanden is kans op wat regen in het noorden van de eilanden.

Zaterdag 20 en zondag 21 april

Zoals de voorspellingen nu laten zien zal het instabiele weer in het noordwesten, noorden en noordoosten gehandhaafd blijven waarbij er kans op regen is maar de temperaturen zullen licht gaan stijgen.

De Spaanse weerdienst Aemet geeft echter ook aan dat een voorspelling voor zo’n lange periode niet altijd juist hoeft te zijn. Daarom zal de Aemet elke dag tot 20 april een accurate voorspelling plaatsen van het weer van de dag en de dag erna. Dit is o.a. ook te volgen via de Twitter account van de Aemet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken