skip to Main Content
96 procent van de Spaanse mobiele telefoon gebruikers communiceren met WhatsApp

96 procent van de Spaanse mobiele telefoon gebruikers communiceren met WhatsApp

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

whatsapp2MADRID – Uit een onderzoek van de The App Date is gebleken dan bijna 100% van de mobiele telefoongebruikers in Spanje gebruik maken van de mobiele applicatie WhatsApp om berichten te delen en te communiceren. Dat is veel meer dan diegene die bellen om iets mee te delen. Hiermee is Spanje de leider geworden in Europa wat betreft het WhatsApp gebruik.

De meeste ondervraagden maken gebruik van WhatsApp om te communiceren met familie, vriend/vriendin of vrienden en kennissen. Om precies te zijn 96% van de gebruikers van een mobiele telefoon (hoofdzakelijk smartphones) maken gebruik van de populaire berichtendienst, nu eigendom van Facebook.

Spanje kent bijna 24 miljoen WhatsApp gebruikers die dagelijks meerdere keren gebruik maken van de dienst om berichten te versturen. Over het algemeen is het gebruik van berichtendiensten zoals WhatsApp flink toegenomen de laatste jaren en ook concurrerende zoals Facebook Messenger, Line en Google Hangout zien hun gebruikers toe nemen. De grote verliezer lijkt het bellen te zijn want mensen bellen steeds minder en sturen meer berichten.

Sinds kort is het ook mogelijk om via WhatsApp direct te bellen naar je contacten, iets wat veelvuldig wordt gedaan. Let echter wel op dat je dataverkeer hier flink door omhoog zal gaan en dus is het altjd beter om te bellen als je gebruik maakt van wifi. Datzelfde geldt ook voor services als die van Skype en Line bijvoorbeeld.

Ook het nieuws van SpanjeVandaag is op de mobiele website te delen met anderen door middel van WhatsApp. Uit onze gegevens blijkt dan ook dat na Facebook en Twitter, WhatsApp de derde manier is geworden om het laatste Spanje nieuws te delen met vrienden en familie – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken