skip to Main Content
11-jarige jongen voert Spaanse hitlijsten aan met nieuwe album

11-jarige jongen voert Spaanse hitlijsten aan met nieuwe album

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

adrian1aMÁLAGA – De 11-jarige Adrián Martín Vega uit Vélez-Málaga is een kleine/grote ster geworden in Spanje nadat hij diverse keren op de televisie is geweest om met zijn “engelenstem” liedjes te zingen. Niet alleen zingt de jongen leuk flamenco en andere muziekstijlen, daarnaast heeft hij het extra moeilijk want hij lijdt aan Hydrocefalus oftewel waterhoofd waardoor er teveel hersenvocht aanwezig is en zijn hersenfuncties niet goed functioneren.

Deze aandoening heeft Adrián echter niet gestopt om een ster te worden en zijn laatste (of eigenlijk eerste) album “Lleno de vida” staat sinds deze week op de nummer een in de hitlijsten van Promusicae. Op het album zingt de jongen duetten met enkele van Spanje’s grootste sterren zoals Rodario, Niña Pastori, Pitingo en Estrella Morente.

Volgens zijn ouders heeft de muziek hun zoon gered na 15 operaties en verschillende littekens. Als er geen muziek was in het leven van Adrián dan was hij waarschijnlijk geëindigd als een plant. Dankzij de muziek kan hij zich uitten en vergeet hij voor eventjes alles. Waarschijnlijk is ook het enthousiasme van Adrián waarom de Spanjaarden massaal verliefd zijn geworden op het wonderkind.

Het eerste lied waarmee Adrián succes boekte was “Que bonito” wat hij samen met zijn zus Sonia zong en wat op YouTube en Facebook werd geplaatst waarna deze video miljoenen keren werd bekeken. Daarna werd Adrián gevraagd om op de televisie op te treden waarmee de Spanjaarden weer een beetje meer van de 11-jarige jongen gingen houden. Uiteindelijk werden ook de bekende Spaanse zangers en zangeressen verliefd op de jongen en stond iedereen in de rij om een duet te zingen.

Het was uiteindelijk het tv programma Levántate All Star waarmee Adrián doorbrak in Spanje. In dat programma werd gezocht naar nieuwe zangers en zangeressen en Adrián werd meerdere keren uitgenodigd om liedjes te zingen met andere mensen. Dat sloeg meteen zo enorm aan dat de interesse rondom zijn persoon alleen maar groter en groter werd waarna besloten werd om een album uit te brengen. Aangezien de bekendheden in Spanje graag met Adrián wilden zingen, werd door de jongen een selectie gemaakt en werden er duetten opgenomen met als resultaat het album “Lleno de vida” Lees hier meer over Adrián – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken