skip to Main Content
Meer dan 400 personen per jaar overlijden door verdrinking in Spanje
(foto ter illustratie)

Meer dan 400 personen per jaar overlijden door verdrinking in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

verdrinking1MADRID – Jaarlijks overlijden er in Spanje meer dan 400 personen door verdrinking in de zee, rivieren, meren en zwembaden. Volgens een rapport van de Mapfre Stichting verdronken er in 2012 nog 438 personen en was dat aantal gereduceerd tot 422 personen in 2013. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er vorig jaar overleden door verdrinking.

Wat verder opvalt is dat 80% van de verdrinkingsdoden mannen zijn waarbij de grootste risicogroep boven de 60 jaar oud is. Veel verdrinkingen deden zich voor langs de vele standen in Spanje maar ook in zwembaden overleden veel mensen door verdrinking. Daarbij valt op dat er in 2013 al een toename was van verdrinkingen in privé zwembaden, waaronder veel kinderen.

Gedurende de zomer van 2014 overleden er alleen al 126 personen in Spanje dus het aantal verdrinkingsgevallen in 2014 zal tegen de 400 liggen, aldus de onderzoekers die bij gebrek aan gegevens dat jaar niet hebben meegenomen in de onderzoeksresultaten.

Nu de zomer weer is begonnen en de stranden en zwembaden weer volop gebruikt worden, is het van belang dat er goed personeel aanwezig is om adequaat en snel te handelen in het geval van een verdrinking. Op deze manier kunnen wellicht vele levens gered worden maar ook een verantwoordelijk gedrag van de personen zelf is gewenst – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken