Proefplan vluchten Duitsland-Balearen vanaf 15 juni officieel aangekondigd

Proefplan vluchten Duitsland-Balearen vanaf 15 juni officieel aangekondigd
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

PALMA – Het proefplan om Duitse toeristen via een veilige corridor of corridors naar de Balearen eilanden te laten komen is vrijdag 12 juni officieel in de staatscourant vermeld. Daarin staat te lezen dat vanaf 15 juni vanaf 5 vliegvelden in Duitsland en met 47 vluchten naar Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera gereisd mag worden als proef.

Onder strikte maatregelen waarbij de toeristen die aankomen op de eilanden gecontroleerd worden, documenten bij zich moeten hebben, verplicht vijf nachten op de eilanden moeten blijven maar geen verplichte 14-daagse quarantaine hoeven te houden, zullen er vanaf maandag 15 juni 10.900 Duitse toeristen naar de Balearen mogen reizen.

Dat lijken veel toeristen maar volgens deze website gaat het om 0,9% van de normale aantal Duitse toeristen die tussen 15 en 30 juni op de Balearen verblijven.

De vijf Duitse vliegvelden die deelnemen zijn Düsseldorf, Hamburg, Frankfurt, Hannover en Stuttgart. In het artikel in de staatscourant BOE SND/518/2020 staan in totaal 47 vluchten vermeld waarvan de eerste twee vluchten vanuit Stuttgart en Düsseldorf naar Mallorca vliegen op 15 juni. Er zijn niet elke dag vluchten vanuit Duitsland naar de Balearen eilanden maar de meeste gaan naar Mallorca (38) gevolgd door Ibiza met 8 en Menorca met 1 vlucht. 

Met de vermelding van deze BOE worden de grenscontroles voor de Schengenlanden gedeeltelijk geannuleerd, in dit geval dus alleen als proefplan (plan piloto) voor toeristen uit Duitsland. 

Vanaf 1 juli staat gepland dat de grenzen in heel Spanje open zullen gaan maar de twee weken daarvoor worden door de Spaanse regering gebruikt als proef om de corona-maatregelen te testen waarna deze in heel Spanje zullen worden ingevoerd bij de aankomst van de miljoenen internationale vakantiegangers vanaf 1 juli.

Maatregelen

Alle passagiers/reizigers die aankomen bij de vliegvelden van de Balearen moeten een ‘Public health passenger locator card’ bij zich dragen. Dit is een officieel document van de Wereldgezondheidsorganisatie en wordt door de luchtvaartmaatschappijen afgegeven. De grens beambten en gezondheidspersoneel zullen daarop controleren. De informatie die de reiziger vermeld op dit document wordt gedeeld met de regionale gezondheidsautoriteiten.

De toeristen die aankomen op de Balearen eilanden moeten minimaal vijf nachten op dezelfde plaats verblijven. Bij aankomst dient men te laten zien waar men verblijft. Ook dienen de toeristen de heen- en terugreis vliegtickets te laten zien.

Er geldt geen verplichte 14-daagse quarantaine voor de deelnemers aan dit proefplan.

Alleen passagiers die woonachtig zijn in Duitsland mogen de Balearen binnenkomen. Dus Nederlanders of Belgen die via Duitse vliegvelden naar de Balearen willen vliegen zullen niet worden toegelaten.

Als de aanwezige toeristen corona-symptomen vertonen moeten ze zich meteen melden bij de autoriteiten waarna een verplicht isolement geldt.

De Duitse toeristen moeten net zoals iedereen verplicht een mondkapje dragen en de 2 meter social distance handhaven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.