skip to Main Content
115.000 entreekaarten voor de Caminito del Rey in Málaga in de verkoop voor de herfst en winter

115.000 entreekaarten voor de Caminito del Rey in Málaga in de verkoop voor de herfst en winter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De organisatie die alles regelt rondom het inmiddels beroemde wandelpad Caminito del Rey in de gemeente Alora (El Chorro) in de provincie Málaga heeft deze woensdag 115.000 entreekaarten in de verkoop gedaan. Het gaat daarbij om de kaarten die geldig zullen zijn voor de maanden oktober, november en december dit jaar en januari volgend jaar. Wees er echter wel snel bij want de beste dagen en mooiste tijden zijn altijd snel weg.

Vanaf 12.00 uur woensdagmiddag zijn de entreekaarten voor de Caminito del Rey voor de maanden oktober, november, december en januari (2018) in de verkoop gegaan. Zoals altijd zijn deze kaarten aan te schaffen voor 10 euro per stuk via de eigen website caminitodelrey.info. de reden dat men de verkoop nu al open zet, wat eerder is dan normaal, is dat de geïnteresseerden zo beter hun reizen naar dit gebied kunnen voorbereiden.

Voor deze zomermaanden, dus tot begin oktober, zijn er nog enkele entreekaarten te verkrijgen maar meestal gaat het om doordeweekse dagen en op tijdstippen die niet voor iedereen gunstig zijn. Er zijn dus nog kaarten te koop voor de drukke en warme zomermaanden juli en augustus. De entreekaarten hebben een vaste verkoopprijs van 10 euro per stuk met, indien gewenst, 1,55 euro extra voor de shuttlebus die tussen de beide in/uitgangen rijdt.

Volgens de organisatie zullen deze zomer 85.000 mensen het wandelpad gaan lopen waarmee het totale aantal wandelaars sinds de opening eind maart 2015 op is gelopen naar 700.000 personen. Veel van deze bezoekers komen uit Spanje maar er zijn ook duizenden buitenlanders die naar Alora komen voor de wandeling.

Spaanse wandelaars

Volgens de organisatie van de Caminito del Rey wordt de top 10 lijst aangevoerd door Andalusiërs uit verschillende provincies gevolgd door inwoners van de provincie Málaga en dan de Catalanen. De grootste groep in Andalusië wonende wandelaars waren de inwoners van de provincie Málaga zelf maar deze worden gevolgd door de inwoners van de provincie Sevilla en daarna de provincies Cádiz, Granada en Córdoba. Na de Catalanen staan de inwoners van de acht provincies in de deelstaat Castilla y León op de lijst gevolgd door de Basken, inwoners van Murcia, Comunidad Valenciana, Galicië en Castilla-La Mancha.

Nederlanders

Naast de Spanjaarden zijn er uiteraard ook veel buitenlandse geïnteresseerden naar de Caminito del Rey gekomen waarbij er 65 nationaliteiten zijn geregistreerd. De grootste groep buitenlanders die de wandeling in het Desfiladero de los Gaitanes natuurgebied loopt zijn de Nederlanders gevolgd door de Britten, Fransen, Duitsers en de Belgen. Daarna volgen wandelaars uit zo’n beetje alle Europese landen zoals Portugal, Ierland, Italië en ook de Scandinavische landen. Ook zijn er veel wandelaars afkomstig uit Japan, Zuid Korea, China, Maleisië, Koeweit en de Verenigde Staten. Dit waren weliswaar cijfers voor 2016 maar dat zal niet veel anders zijn voor dit jaar, iets wat we pas begin volgend jaar zullen weten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. We zijn van plan om a.s. dinsdag kaarten voor de route Caminito del Rey te bestellen. Zijn verschillende keren in het restaurant geweest bij de waterkrachtcentrale. Is dat ook de plaats om te starten?

    1. nee, je moet straten bij het treinstation, aan de andere kant van het meer (als ik me niet vergis). Parkeer de auto bij het hotel wat daar ligt en volg de borden naar de ingang, dat is dan vanaf de kant van El Chorro. Veel plezier.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken