skip to Main Content
Campagne om turrón als emoji bij WhatsApp op te nemen
Valencia Secreto

Campagne om turrón als emoji bij WhatsApp op te nemen

ALICANTE – Het is de initiatiefnemers jaren geleden gelukt om de paella op te nemen in het assortiment emoji’s in diverse sociale media netwerken zoals WhatsApp en Facebook Messenger en nu is het de beurt aan de turrón. Het initiatief komt dit keer van een blog genaamd ‘Made in Jijona’ en het toerismekantoor van Jijona. 

Met als campagnenaam ‘¡A por el emoji!’ willen de initiatiefnemers dat het bedrijf Unicode ook de turrón als emoji opneemt in het assortiment. Unicode heeft voor dit jaar een lijst goedgekeurd met daarin 230 nieuwe iconen die de naam emoji hebben. Turrón zit daar nog niet tussen maar men hoopt dat de turrón het icoon 231 zal worden.

Om het doel van een turrón emoji te bewerkstelligen heeft men reeds een icoon ontworpen en is men een campagne gestart op Change.org. Ook probeert men zoveel mogelijk producenten van turrón bij het initiatief te bereiken want hoe meer zielen die het project steunen, hoe groter de kans dat de turrón emoji een waarheid wordt.

Het ontwerp waar de initiatiefnemers uiteindelijk voor gekozen hebben is gebaseerd op turrón uit Alicante en niet Jijona. Het icoon uit Alicante is namelijk makkelijker te erkennen. Men weet dat het een lang proces is waarbij Unocode maanden nodig heeft om emoji’s goed te keuren. De campagne voor de paella emoji duurde maar liefst twee jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken