skip to Main Content
Met fipronil besmette eieren gevonden in Spaans Baskenland

Met fipronil besmette eieren gevonden in Spaans Baskenland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BILBAO – Tot nu had Spanje niets te maken met eieren die besmet zijn met het bestrijdingsmiddel fipronil maar daar lijkt nu een einde te zijn gekomen. Mede vanwege het feit dat de gezondheidsdiensten in Spanje extra alert zijn, heeft men in de regio Baskenland een partij van 20.000 Franse eieren in beslag genomen. De besmette eieren zijn niet verder gekomen dan het bedrijf waar ze werden gevonden dus er is geen risico voor de volksgezondheid in Spanje.

Nadat er al tientallen landen te maken hebben met besmette eieren zat het er aan te komen dat ook Spanje met fipronil te maken zou krijgen. Weliswaar gaat het in dit eerste besmettingsgeval niet om een besmetting binnen Spanje zelf maar om een partij eieren afkomstig uit Frankrijk, een van de Europese landen waar al eerder besmette eieren werden gevonden.

Het gaat om een partij van 20.000 eieren die niet bedoeld waren voor directe consumptie maar voor de bereiding van producten in een niet nader genoemd bedrijf in Baskenland. Dankzij de regionale Baskische gezondheidsdiensten werden de besmette eieren snel ontdekt en meteen geisoleerd.

De partij besmette eieren heeft de fabriek niet eens bereikt en werden niet gebruikt tijdens de productie. Er is dus ook geen enkel gevaar voor besmetting met fipronil voor de bevolking.

Sinds dat de “crisis” is ontstaan heeft Spanje de controles op eieren en aanverwante producten afkomstig uit andere landen verhoogd. Tot donderdag had Spanje niet te maken met deze eieren crisis maar nu blijkt dat er toch besmette eieren het land binnen zijn gekomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Wat meneer Luk Joossens is natuurlijk de volledige waarheid, het is een tabak expert, door tabak, veel doden.
  Hier gaat het over de eieren die naar ik lees, niet al te gevaarlijk zijn voor de gezondheid en dat geloof ik wel.
  Later zal het misschien wel een ander verhaal worden net zoals met de dioxine kwestie al hoop ik van niet natuurlijk.
  Heel goed artikel trouwens van meneer Joossens.
  Heb heel vroeger ook artikels gelezen over vlees en als je die leest, wat daar allemaal mee gebeurd, bwa, gelukkig eet ik geen vlees.

  1. Heb al gereageerd maar vergeten u te bedanken voor de tip dus bij deze,
   dank u wel Tripplepit !!!

 2. Groot gelijk Harry, geld is het slijk der aarde…
  denk dat die lui toch niet gestraft zullen/kunnen worden, een stuk of 4 advocaten en hup, terug naar huis…..en het leven gaat verder.
  eet wel af en toe een lekker eitje en zal dat in de toekomst zeker niet laten, ben al blij dat ik geen vlees eet en dit reeds 20 jaar
  lengte : 1.82m en 78 kilo geen suiker, geen cholesterol en dit allemaal zonder vlees, niet slecht toch en hoop dat ik mijn eitje niet te lang moet missen, althans niet tot pasen ha ha

 3. Dat hebben we allemaal te danken aan de PP die overal het geld wegtrekt, Spanje was voor de PP super veilig kwa voeding, nu beginnen alle goede punten die Spanje had te vallen als bosjes omdat de PP maar 1 agenda heeft en dat is geld binnenharken, liefst in eigen poeplap. Van elk aangeboden oplossing bij een probleem willen ze niets weten want het moet allemaal van de PP zelf af komen die vooral bestaat uit mensen die hun school niet eens afgemaakt hebben, laat staan een andere taal geleerd hebben.

  1. Leo,
   100% akkoord !!!!!!!!!!!
   Die crisis zal wel weer in de doofpot gestopt worden net zoals al het andere…
   Die pp doet niets anders dan de Spanjaarden uitmelken, beliegen en bedriegen, zichzelf verrijken en zich niets meer herinneren zoals enkele weken geleden in de rechtbank….
   inderdaad, Spanje was voor de pp veel veiliger wat de voeding betreft, wij wonen hier al heel lang maar enkelingen die hier ook al een jaartje of 1, 2 wonen weten het natuurlijk veel beter, geen probleem, ze doen maar

 4. Het is schandalig hoe er men er iedere keer weer in slaagt, onze gezondheid ,
  op het spel te zetten.
  Puur en alleen voor geld.
  Deze lieden moeten zeer zwaar gestraft worden.
  Verder ben ik blij dat het nog geen Pasen is

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken