skip to Main Content
Catalaanse meest en Baskische vrouwen minst gestresste Spanjaarden
Pixabay

Catalaanse meest en Baskische vrouwen minst gestresste Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Catalaanse meest en Baskische vrouwen minst gestresste Spanjaarden

Pixabay

MADRID – Uit een onderzoek van het DKV instituut is onder andere gebleken dat de vrouwen in Catalonië het meest gestresst zijn van heel Spanje terwijl de Baskische vrouwen het minst gestresst zijn. Er werd ook onderzocht in welke autonome deelstaat men het gezondste leeft, waar men het meeste aan sport doet en waar men het meeste slaapt.

In Catalonië geeft 41% van de ondervraagde vrouwen aan dat ze een of meerdere keren last hebben gehad van stress. Dat is het hoogste percentage van alle deelstaten in Spanje. 24,8% van de deelnemende vrouwen in het Baskenland geeft aan last te hebben van stress, het laagste percentage van Spanje.

Murcia is de deelstaat waar de vrouwen proberen zo gezond mogelijk te leven terwijl dat op de Balearen eilanden juist het tegenovergestelde is en men het minste om de gezondheid geeft. De Balearen is tevens de deelstaat waar de meeste vrouwelijke rokers en ex-rokers leven met een percentage van 66%.

Navarra is de deelstaat waar de vrouwen het minste aan sport doen en daarnaast het minst naar de dokter gaan waarbij 41% van de deelneemsters aangeeft alleen naar de dokter te gaan als er sprake is van een noodgeval.

Cantabria is de regio in Spanje waar de vrouwen het meeste aan sport doen en fysiek actief zijn. Het is echter ook de deelstaat waar de vrouwen het meeste alcohol nuttigen.

In de Comunidad Valenciana slapen de vrouwen de meeste uren terwijl de vrouwen in Castilla y León het laatst naar bed gaan ‘s-avonds.

Dit zijn slechts enkele van de resultaten van het onderzoek van het DKV Instituut en het rapport Vida Saludable. Hierbij werden 3.000 vrouwen tussen de 18 en 65 jaar in alle 17 autonome deelstaten ondervraagd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Goh zeg, normaal als er een artikel komt over vrouwen en hoe ze ervoor staan, komen er bergen dames hier hun mening geven en nu??? Stilte is ons deel….waarom toch?
  Dat ze daar bij de Basken het minste stress hebben is logisch heh, zij hebben daar namelijk WEL netjes met de regering samen gezeten en een mooie, misschien iets te mooie, deal gemaakt….De Catalanen tja, die hebben de pech dat een paar dombo´s keer op keer roepen dat ze namens alle Catalanen spreken en dat ze vinden dat een minderheid een meerderheid is.
  Daar zou ik ook stress van hebben, want zelfs nu ik het schrijf, snap ik het niet….ik dacht altijd dat een meerderheid in ieder geval meer was dan 50% maar dat schijnt bij hun niet zo te zijn…..dus ja….als ik het niet begrijp, begrijpen die dames daar er ook niets van en dus hebben ze enorm veel stress, dat snap ik dan weer wel….

  Dus, moraal van het verhaal? Als je zogenaamde gekozen politici je vernaggelen, dan mag je stress hebben, en mag je het niet begrijpen.
  Als de minderheid zich een meerderheid noemt en roept dat ze namens allen spreken, dan mag je stress hebben en het niet begrijpen….

  Voor de rest, na deze reactie….oeeeefffff dames, berg u voor nog veel meer stress, want nu gaan er veel zaken op u afkomen die u niet zal begrijpen!

  1. Beste Juan,

   Je vergeet even de ETA in je prachtige verhaal. De stress hiervan moet bij
   jouw redenering in volgende generaties nog voortleven.
   Volgens mij werken de Catalaanse vrouwen veel harder omdat ze een groot van Spanje moeten onderhouden.

   1. Ik neem aan dat je bedoelde een groot “deel” van Spanje onderhouden?
    Goh ja daar zeg je ook weer zo iets: solidariteit kennen die rebellen ook niet he. Ze hebben alles tot zelfs zulke grote autonomie dat zelfs de nva stikjaloers is maar nóg is het niet genoeg voor hen

   2. Goh ja, wat werken die Catalanen hard.
    Kelners en barkeepers, voornamelijk uit Argentinië, Frankrijk en Engeland.
    Bouwvakkers, bijna allen Zuid-Amerikaans.
    Ziekenhuispersoneel heel veel mensen uit Andalusië.
    Ze kijken nog steeds ontzettend neer op dit soort beroepen hier en gaan dan verontwaardigd doen over de hoge werkeloosheid!?

  2. Beste Juan 74, hartelijk gelachen met je prachtige tekst! Ken je de Vlaamse televisiereeks ‘F.C. De Kampioenen’. . . ? Die eindigt steeds met: ‘man, man, man; miserie, miserie, miserie’. Dit zou ook een mooi slot geweest zijn bij uw betoog. Ik heb genoten . . .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken