Regionale overheid Valencia regio wil verlenging lokale avondklok in 68 gemeenten (UPDATE)

Regionale overheid Valencia regio wil verlenging lokale avondklok in 68 gemeenten
Beeld: Twitter

Regionale overheid Valencia regio wil verlenging lokale avondklok in 68 gemeenten (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De regionale overheid van de Valencia regio wil de lokale avondklok maatregel vanaf maandag 16 augustus verlengen tot 6 september. Dat zou dan niet moeten gelden voor de huidige 77 gemeenten die een ‘toque de queda’ tussen 1.00 en 6.00 uur hebben maar voor 68 gemeenten, 9 gemeenten minder maar wel tot na de geplande Las Fallas feesten. (UPDATE: avondklok is verlengd, lees verder hieronder)

UPDATE zaterdag 14 augustus: Het regionale hooggerechtshof heeft de regionale overheid toestemming gegeven om in 68 gemeenten tussen 16 augustus en 6 september een lokale avondklok en maximaal groepsgrootte van 10 personen in te voeren. KLIK HIER voor de getroffen gemeenten.

Mocht de nieuwe lokale avondklok door het regionale Hooggerechtshof in de Valencia regio goedgekeurd worden van maandag 16 augustus tot maandag 6 september, dan eindigt deze in de 68 getroffen gemeenten na de geplande Las Fallas feesten die nu gepland staan voor 1 tot en met 5 september.

De Generalitat Valenciana heeft weliswaar aangegeven dat er nieuwe lokale avondklokken komen in 68 gemeenten maar heeft daarbij nog niet bekendgemaakt om welke gemeenten het zal gaan. De autoriteiten hebben nu ook nog niet bekend gemaakt welke andere mogelijke corona-maatregelen er genomen worden vanaf maandag 16 augustus.

Met name het thema Las Fallas feesten ligt gevoelig want deze moeten met anderhalf jaar vertraging tussen 1 en 5 september 2021 plaatsvinden maar steden als Valencia (510), Gandia (554), Manises (534), Mislata (485) en Paterna (409) waar deze festiviteiten veel gevierd worden hebben nu nog te maken met een avondklok. Ook op dit moment is de corona-incidentie (tussen haakjes) in deze gemeenten nog hoger dan 250 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen waardoor de kans groot is dat er weer sprake zal zijn van een avondklok tot na de Las Fallas feesten.

Op dit moment constateert men dat met name in de kustgemeenten en vooral in de provincie Alicante (Costa Blanca) de corona-incidentie en dus ook de besmettingen aan het stijgen is. In Benidorm is de corona-incidentie op dit moment 789 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen, in Alicante 693, in Altea 665, in Calpe 660, in Santa Pola 646, in Alfaz del Pi 574, in El Campello 550, in Vila Joiosa 459, in Elche 458, in Guardamar del Segura 454, in Torrevieja en in Orihuela/Orihuela Costa 386.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.