skip to Main Content
Acht gewonden bij tweede Toro de la Vega feest zonder de publieke executie van de stier in Valladolid

Acht gewonden bij tweede Toro de la Vega feest zonder de publieke executie van de stier in Valladolid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Sinds 2016 is het verboden om de stier die door stoere mannen op paarden, motoren en auto’s opgejaagd wordt in de natuur rondom de gemeente Tordesillas in de provincie Valladolid in het openbaar te doden of executeren. Dat gebeurde normaal gesproken altijd door de stier met speren en messen te verwonden en te doden terwijl er honderden mensen toekeken. Dankzij de inzet van dierenbescherming en activisten is dat nu niet meer toegestaan en mag de stier alleen gedood worden terwijl er geen publiek bij is.

De tweede editie zonder openbare executie van de stier tijdens de Toro de la Vega festiviteiten in de gemeente Tordesillas in Valladolid is rustiger verlopen dan andere jaren. Terwijl er vorig jaar tijdens de eerste editie zonder openbare executie nog opstootjes waren tussen voor- en tegenstanders was daarvan dit jaar geen sprake. Toch raakten er acht personen gewond, 7 mannen en een vrouw. Bijna alle gewonden werden door de stier geraakt of vielen bij het tumult wat ontstond toen de stier te dicht in de buurt kwam van de mensen.

Sinds 2016 is het niet meer toegestaan om de opgejaagde, gewonde en vermoeide stier in het openbaar met speren en messen te doden. Dat doden gebeurd helaas nog wel maar achter gesloten deuren. De festiviteiten vinden nog wel plaats en de stier lijdt nog steeds onder de stress van het opgejaagd worden door honderden enthousiaste deelnemers aan de Toros de la Vega waarbij de stier ook gewond raakt maar dit jaar kon de stier toch een beetje revanche nemen door zeven mensen gewond achter te laten.

Het was daarnaast de eerste keer sinds jaren dat er niet gedemonstreerd werd door activisten en dierenbeschermers en tegenstanders van de festiviteiten waardoor er ook geen opstootjes en problemen waren tussen voor- en tegenstanders.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het wordt hoog tijd dat de Spanjaarden in het heden gaan leven en de machocultuur onnodig dierenleed gaat vermijden.

  2. Jarenlang hebben we gestreden om dit gruwelijke “feest” te beeindigen. Met dit als resultaat. Niet meer de marteling tijdens de loop. Maar no steedsis het niet voorbij jammer genoeg. Hoe mensen plezier kunnen beleven aan het martelen, lijden en de dood van een onschuldig dier blijft me altijd een raadsel. Shame on Spain! Spanje heeft dit niet nodig.

  3. Iedere dag lees je ergens de gruwel over dieren en dit om tradities zogezegd in ere te houden. Droevige mentaliteit.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken