De nieuwe coronaregels op Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera

De nieuwe coronaregels op Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera
Beeld: 123rf (aangepast)

De nieuwe coronaregels op Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Sinds maandag 11 januari gelden nieuwe coronaregels en maatregelen op drie van de acht Canarische Eilanden, te weten Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera terwijl de reeds ingevoerde speciale corona-maatregelen op Tenerife verlengd zijn en gehandhaafd blijven. Op dit moment maakt men zich zorgen om Lanzarote waar het kritisch begint te worden.

Tenerife is het enige Canarische Eilanden met een rood stoplicht (nivel de alerta 3), zoals ze dat op de Canarische Eilanden aangeven. De eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera zijn naar een geel stoplicht (nivel de alerta 2) gegaan terwijl de eilanden Fuerteventura, La Palma en El Hierro een groen stoplicht (nivel de alerta 1) hebben.

De coronaregels tot 24 januari kun je HIER op het PDF document terugvinden.

Maatregelen

Dat betekent dat de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera sinds 11 januari en tot 24 januari een avondklok hebben tussen 23.00 en 6.00 uur.

Het samenkomen en de groepsgrootte op deze drie eilanden is beperkt tot 4 personen, dat geldt zowel thuis en een privé situatie als buiten op straat en op terrassen. De bars en restaurants moeten voor 23.00 uur sluiten 

Tenerife

Voor Tenerife geldt nog steeds een avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur en daarnaast dezelfde regels voor de groepsgroottes en het samenkomen als op de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera op terrassen terwijl binnenshuis alleen de samenwonenden samen mogen komen. De horeca moet om 22.00 uur dicht.

Voor Tenerife geldt nog steeds een in- en uitreis verbod tot tenminste 24 januari, iets wat overigens niet geldt voor toeristen die een reservering hebben in een toeristische accommodatie zoals we eerder HIER al hebben aangegeven.

Fuerteventura, La Palma en El Hierro

Deze eilanden hebben een groen stoplicht met de meeste ‘vrijheden’ en een avondklok tussen 00.00 en 6.00 uur en een maximaal aantal personen van 6 bij het samenkomen en op terrassen. De horeca moet om 00.00 uur dicht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.