menu: rubrieken, zoeken & meer

De nieuwe coronaregels op Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera

De nieuwe coronaregels op Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera
Beeld: 123rf (aangepast)

De nieuwe coronaregels op Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Sinds maandag 11 januari gelden nieuwe coronaregels en maatregelen op drie van de acht Canarische Eilanden, te weten Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera terwijl de reeds ingevoerde speciale corona-maatregelen op Tenerife verlengd zijn en gehandhaafd blijven. Op dit moment maakt men zich zorgen om Lanzarote waar het kritisch begint te worden.

Tenerife is het enige Canarische Eilanden met een rood stoplicht (nivel de alerta 3), zoals ze dat op de Canarische Eilanden aangeven. De eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera zijn naar een geel stoplicht (nivel de alerta 2) gegaan terwijl de eilanden Fuerteventura, La Palma en El Hierro een groen stoplicht (nivel de alerta 1) hebben.

De coronaregels tot 24 januari kun je HIER op het PDF document terugvinden.

Maatregelen

Dat betekent dat de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera sinds 11 januari en tot 24 januari een avondklok hebben tussen 23.00 en 6.00 uur.

Het samenkomen en de groepsgrootte op deze drie eilanden is beperkt tot 4 personen, dat geldt zowel thuis en een privé situatie als buiten op straat en op terrassen. De bars en restaurants moeten voor 23.00 uur sluiten 

Tenerife

Voor Tenerife geldt nog steeds een avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur en daarnaast dezelfde regels voor de groepsgroottes en het samenkomen als op de eilanden Gran Canaria, Lanzarote en La Gomera op terrassen terwijl binnenshuis alleen de samenwonenden samen mogen komen. De horeca moet om 22.00 uur dicht.

Voor Tenerife geldt nog steeds een in- en uitreis verbod tot tenminste 24 januari, iets wat overigens niet geldt voor toeristen die een reservering hebben in een toeristische accommodatie zoals we eerder HIER al hebben aangegeven.

Fuerteventura, La Palma en El Hierro

Deze eilanden hebben een groen stoplicht met de meeste ‘vrijheden’ en een avondklok tussen 00.00 en 6.00 uur en een maximaal aantal personen van 6 bij het samenkomen en op terrassen. De horeca moet om 00.00 uur dicht.