skip to Main Content

Openheid over salarissen van Spaanse Kamerleden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De secretaris van de PSOE pleit er voor dat de salarissen van politici openbaar gemaakt worden. De PSOE stelt voor om alle kamerleden te verplichten een overzicht van hun eigendommen publiek bekend te maken, inclusief alle inkomsten die ze ontvangen. Vrijwel alle politieke partijen zijn het hiermee eens. Op dit moment komen dit soort openbaarmakingen al voor in verschillende Spaanse gemeenten en deelstaten.

Een deel van de partijen wil ook dat de kamerleden zich exclusief aan de politiek wijden en dus niet ondertussen nog bij een bedrijf betrokken mogen zijn. Er zijn al partijen die hun leden verbieden andere dan politieke nevenactiviteiten, zoals conferenties, erop na te houden.

Achterban

De partijen hebben nu overleg met hun achterban over de nieuwe voorstellen opdat er binnenkort over een nieuwe wet gestemd kan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend